ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Tesla: Παρουσίαση του νέου εξοπλισμού φόρτισης-Συζητήσεις με Giga Metals

17:59 - 11 Σεπ 2020 | Επιχειρήσεις
Tesla: Παρουσίαση του νέου εξοπλισμού φόρτισης-Συζητήσεις με Giga Metals
Ένα νέο εξοπλισμό με ταχυφορτιστή παρουσίασε σε ερευνητική πανεπιστημιούπολη του Βερολίνου η αμερικανική Tesla στα πλαίσια της προσπάθειας να προσελκύσει υποψήφιους αγοραστές που ανησυχούν για την πρόσβαση στη φόρτιση και την χρέωση.

Ειδικότερα, το πλάνο της αυτοκινητοβιομηχανίας που εξειδικεύεται στα ηλεκτρικά οχήματα, περιλαμβάνει επίσης και μια μελέτη για την δημιουργία σταθμών με ταχυφορτιστές στο κέντρο διαφόρων πόλεων.

Σημειώνεται πως εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε ότι η Tesla σκοπεύει να ανοίξει τουλάχιστον έναν ακόμη σταθμό γρήγορης φόρτισης στη Γερμανία το 2020.

Τόνισε δε, ότι εξακολουθεί να πιστεύει στην αργή φόρτιση των μπαταριών στο χώρο εργασίας και την οικιακή φόρτιση ως τον κύριο τρόπο φόρτισης οχημάτων, παραμένει ωστόσο επιθυμία της εταιρείας να προσφέρει μια πιο γρήγορη επιλογή.

Ο λεγόμενος φορτιστής V3 επιτρέπει στα αυτοκίνητα Tesla Model 3 να φορτίζουν εντός πέντε λεπτών για να ταξιδέψουν 120 χλμ. Τα παλαιότερα μοντέλα Tesla θα λάβουν σχετικές αναβαθμίσεις λογισμικού. Δεν ανακοινώθηκε όμως πόσο θα επηρεάσει την διάρκεια της ζωής των μπαταριών η συχνή χρήση της γρήγορης φόρτισης.

Η Tesla έχει επιλέξει μια τοποθεσία κοντά στο Βερολίνο για ένα νέο εργοστάσιο που θα ξεκινήσει να λειτουργεί τον επόμενο χρόνο ενώ σύμφωνα με την εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung, η δημιουργία του εργοστασίου πρόκειται να δημιουργήσει 40.000 θέσεις εργασίας.

Συζητήσεις με τη Giga Metals για προμήθεια νικελίου

Παράλληλα, σε συζητήσεις βρίκεται η Tesla με την καναδική Giga Metals για τη δημιουργία ενός μεγάλου ορυχείου που θα προμηθεύει την εταιρεία με νικέλιο για τις μπαταρίες της, ανέφεραν τρεις καλά πληροφορημένες πηγές στο Reuters.

Σημειώνεται πως η Giga Metals εξελίσσει μέθοδο για την παραγωγή νικελίου με χαμηλές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

«Η Tesla θα σας δώσει ένα τεράστιο συμβόλαιο για μεγάλο χρονικό διάστημα αν εξορύσσετε νικέλιο αποτελεσματικά και με περιβαλλοντική ευαισθησία» είχε δηλώσει τον Ιούλιο ο CEO της αμερικανικής εταιρείας παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων, Έλον Μασκ.

1.800x0

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.