ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

TikTok: Πιθανή συνεργασία της ByteDance με την Oracle

09:12 - 14 Σεπ 2020 | Επιχειρήσεις
TikTok: Πιθανή συνεργασία της ByteDance με την Oracle
Η κινεζική ByteDance εγκατέλειψε τα σχέδια πώλησης του TikTok στις ΗΠΑ, όπως ανακοίνωσε την Κυριακή, προκειμένου να συνεργαστεί με την Oracle, ελπίζοντας ότι η συμφωνία συτή θα την απαλλάξει από την απαγόρευση στο αμερικανικό έδαφος, ενώ παράλληλα θα ικανοποιήσει και την κυβέρνηση της Κίνας.

Ειδικότερα, η εταιρεία με έδρα το Πεκίνο πραγματοποίησε διαπραγματεύσεις για την εκποίηση της εφαρμογής στην Oracle ή σε μια κοινοπραξία με επικεφαλής τη Microsoft Corp, μετά την απειλή του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ότι θα απαγορεύσει τη δημοφιλή εφαρμογή εάν αυτή δεν πωληθεί σε αμερικανική εταιρεία.

Σημειώνεται πως αξιωματούχοι των ΗΠΑ έχουν εκφράσει ανησυχίες ότι οι πληροφορίες χρηστών του TikTok θα μπορούσαν να διαβιβαστούν στην κυβέρνηση της Κίνας. Η TikTok, η οποία έχει έως και 100 εκατομμύρια χρήστες στις ΗΠΑ, δήλωσε ότι δεν θα συμμορφωθεί με κανένα αίτημα κοινοποίησης τέτοιων δεδομένων με κινεζικές αρχές.

Σύμφωνα με το Reuters, η κυβέρνηση της Κίνας θα προτιμούσε να κλείσει το TikTok στις Ηνωμένες Πολιτείες παρά να το αφήσει να γίνει τμήμα μιας αναγκαστικής πώλησης.

Σύμφωνα με την πρόταση, η Oracle θα είναι ο τεχνολογικός συνεργάτης της ByteDance και θα αναλάβει τη διαχείριση των δεδομένων χρήστη της TikTok στις ΗΠΑ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.