ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

TikTok: H πρόταση της ByteDance και οι αμερικανικές αντιδράσεις

10:50 - 17 Σεπ 2020 | Επιχειρήσεις
TikTok: H πρόταση της ByteDance και οι αμερικανικές αντιδράσεις
Η πρόταση, η οποία έχει υποβληθεί στην κυβέρνηση Τραμπ το περασμένο Σαββατοκύριακο, προβλέπει ότι η Oracle θα γίνει ένας «αξιόπιστος» τεχνολογικός συνεργάτης και θα καταστήσει την TikTok Global μια εταιρεία με έδρα τις ΗΠΑ. Ένα άτομο με γνώση του επί του θέματος δήλωσε στο Reuters ότι η ByteDance επιθυμεί να κατέχει την πλειοψηφία του TikTok στο σχήμα αυτό.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ διέταξε την ByteDance να παραχωρήσει το TikTok σε αμερικανική εταιρεία, εν μέσω ανησυχιών ότι τα δεδομένα χρηστών θα μπορούσαν να διαβιβαστούν στην κυβέρνηση της Κίνας. Βάσει της εντολής θα απαγόρευε το TikTok στις ΗΠΑ το πρωί της περασμένης Κυριακής εάν η ByteDance δε συμμορφωνόταν.

Το Reuters αναφέρει ότι η συμφωνία με την Oracle δε θα απαιτούσε από την ByteDance να υποβάλει αίτηση στις κινεζικές αρχές για άδεια εξαγωγής του αλγορίθμου της TikTok.

Η εταιρεία δήλωσε επίσης στην κινεζική κρατική εφημερίδα Global Times σήμερα, ότι η πώληση των δραστηριοτήτων ή των τεχνολογιών του TikTok δεν περιλαμβάνεται στην πρότασή της προς τις ΗΠΑ.

Ο Τραμπ την Τετάρτη έθεσε ερωτήματα σχετικά με τα σχέδια της ByteDance να διατηρήσει το πλειοψηφικό μερίδιο στις επιχειρήσεις του TikTok στις ΗΠΑ και είπε ότι δεν ήταν υπέρ της ιδέας της κινεζικής εταιρείας να διατηρήσει τον έλεγχο, αφού 6 Ρεπουμπλικανοί βουλευτές τον πίεσαν να απορρίψει την πρόταση.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.