ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τραμπ: «Στοπ» στα downloads TikTok-WeChat από την Κυριακή

15:29 - 18 Σεπ 2020 | Επιχειρήσεις
Τραμπ: «Στοπ» στα downloads TikTok-WeChat από την Κυριακή
Το υπουργείο Εμπορίου των Ηνωμένων Πολιτειών προχώρησε σε έκδοση διαταγής την Παρασκευή, σύμφωνα με την οποία απαγορεύει στον κόσμο που βρίσκεται στις Ηνωμένες Πολιτείες να κάνουν download της κινεζικής εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων WeChat και της κινεζικής εφαρμογής κοινής χρήσης βίντεο TikTok, με ημερομηνία έναρξης ισχύος την 20η Σεπτεμβρίου.

Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η απαγόρευση των νέων λήψεων της TikTok στις ΗΠΑ θα μπορούσε ακόμη να ανακληθεί από τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, προτού τεθεί σε ισχύ αργά την Κυριακή, καθώς η ιδιοκτήτρια της TikTok, η ΒyteDance, αγωνίζεται για να επιτύχει συμφωνία για την τύχη των αμερικανικών δραστηριοτήτων.

Η εντολή του υπουργείου Εμπορίου θα απομακρύνει τις δύο εφαρμογές από τις πλατφόρμες στις Ηνωμένες Πολιτείες. Θα απαγορεύσει στο app store της Apple, στο Google Play της Alphabet και άλλες εταιρείες από το να προσφέρουν τις εφαρμογές σε οποιαδήποτε πλατφόρμα εντός Ηνωμένων Πολιτειών.

Σε δήλωση του στο Reuters, ο υπουργός Εμπορίου Γουίλμπουρ Ρος σημείωσε ότι «έχουμε αναλάβει σημαντική δράση για την καταπολέμηση της κακόβουλης συλλογής προσωπικών δεδομένων των Αμερικανών πολιτών από την Κίνα, προωθώντας παράλληλα τις εθνικές αξίες μας, τους δημοκρατικούς κανόνες και την επιθετική επιβολή των αμερικανικών νόμων και κανονισμών».

Τελευταία τροποποίηση στις 15:29 - 18 Σεπ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.