ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Microsoft: Συμφωνία εξαγοράς της ZeniMax Media έναντι $7,5 δισ.

08:33 - 22 Σεπ 2020 | Επιχειρήσεις
Ο τεχνολογικός κολοσσός Microsoft, που παράγει μεταξύ άλλων τις κονσόλες παιχνιδιών Xbox, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι θα εξαγοράσει την ZeniMax Media, έναντι ποσού 7,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ειδικότερα, πρόκειται για τη μεγαλύτερη εξαγορά που πραγματοποιεί η Microsoft στον τομέα των ηλεκτρονικών παιχνιδιών, καθώς επιδιώκει να ενισχυθεί απέναντι στο βασικό ανταγωνιστή της, τη Sony, η οποία παράγει την κονσόλα ηλεκτρονικών παιχνιδιών PlayStation.

Η ZeniMax, είναι η μητρική εταιρία της Bethesda Softworks και έχει παραγάγει ηλεκτρονικά παιχνίδια βίντεο που έχουν κάνει ρεκόρ πωλήσεων, συμπεριλαμβανομένων του Fallout και του Doom.

Μετά την εξαγορά, η Microsoft, η οποία θα ελέγχει 23 στούντιο δημιουργίας παιχνιδιών βίντεο, δήλωσε ότι προγραμματίζει να προσφέρει τα μελλοντικά παιχνίδια που θα αναπτύσσει η Bethesda στη μηνιαία υπηρεσία συνδρομής της (Xbox Game Pass) τόσο για το Xbox ή για PC.

Η αναφερόμενη υπηρεσία έχει σήμερα, περισσότερους από 15 εκατομμύρια συνδρομητές, έναντι των 10 εκατομμυρίων συνδρομητών που είχε τον Απρίλιο.

Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.