ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Airbus: Δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο υποχρεωτικών απολύσεων

10:38 - 22 Σεπ 2020 | Επιχειρήσεις
Airbus: Δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο υποχρεωτικών απολύσεων
Ανοιχτό παραμένει για την εταιρεία κατασκευής αεροσκαφών Airbus, το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθούν υποχρεωτικές απολύσεις, στο πλαίσιο της προσπάθειας μείωσης του κόστους, τόνισε ο CEO της εταιρείας, Guillaume Faury.

Ειδικότερα, σε συνέντευξη του στο γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό RTL, ο Faury σχολίασε: «Η κρίση είναι υπαρξιακή. Η ζωή μας ως επιχείρηση βρίσκεται δυνητικά σε κίνδυνο αν δεν λάβουμε τα σωστά μέτρα. Τα λαμβάνουμε».

Καθώς τα αεροπορικά ταξίδια έχουν καταγράψει κάθετη πτώση λόγω των περιορισμών και του φόβου των ταξιδιωτών σε σχέση με την πανδημία, οι αεροπορικές εταιρείες έχουν επιβραδύνει τις παραδόσεις νέων αεροσκαφών.

Σημειώνεται πως η Airbus έχει πει πως χρειάζεται να καταργήσει 15.000 θέσεις εργασίας παγκοσμίως.

«Η κατάσταση είναι τόσο σοβαρή και αντιμετωπίζουμε τόσο μεγάλη αβεβαιότητα, που νομίζω πως κανένας δεν μπορεί να εγγυηθεί πως δεν θα υπάρξουν υποχρεωτικές απολύσεις για να προσαρμοστούμε στην κατάσταση, ιδιαίτερα εάν αυτή εξελιχθεί περαιτέρω», συμπλήρωσε ο CEO.

«Από την άλλη πλευρά, αυτό που λέω ξεκάθαρα είναι πως έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε, θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αποφύγουμε να φτάσουμε στο σημείο εκείνο», τόνισε, σημειώνοντας πως «υπάρχουν πολλά μέτρα που μπορούμε να λάβουμε ανάμεσα στις εθελούσιες και τις υποχρεωτικές εξόδους».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.