ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οικονομική «ένεση» 2 δισ. δολαρίων στην Qatar Airways

18:33 - 27 Σεπ 2020 | Επιχειρήσεις
Οικονομική «ένεση» 2 δισ. δολαρίων στην Qatar Airways
Η Qatar Airways προστέθηκε στη μακρά λίστα των αερογραμμών που στράφηκαν στο κράτος για οικονομική ενίσχυση προκειμένου να αντιμετωπίσει τις συνέπειες της πανδημίας του κορονοϊού που έχει πλήξει σφοδρά τις μεταφορές.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, το Βασίλειο του Κατάρ έδωσε τουλάχιστον 2 δισ. δολάρια στην Qatar Airways, η οποία αντιμετωπίζει σοβαρές απώλειες από τις συμμετοχές της σε άλλες αεροπορικές εταιρείες.

Η υπό κρατικό έλεγχο Qatar Airways, ένας από τους μεγαλύτερους αερομεταφορείς της Μέσης Ανατολής, διατηρεί μερίδια σε διάφορες αεροπορικές, μεταξύ των οποίων οι Cathay Pacific και China Southern. Παράλληλα, ελέγχει το 49% της Air Italy.

Σημειώνεται ότι μια άλλη μεγάλη αεροπορική της περιοχής, η Emirates έχει κάνει γνωστό ότι προτίθεται να περικόψει ως και 30.000 θέσεις εργασίας, προβαίνοντας παράλληλα και σε άλλες κινήσεις για την ενίσχυση της ρευστότητας.

Το Ντουμπάι σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Emirates Τιμ Κλαρκ, ήδη έχει σχεδιάσει περικοπές που φτάνουν το 30% του ενεργού προσωπικού ήτοι 30.000 θέσεις εργασίας, ενώ η εταιρεία θα ενισχυθεί με κρατικό χρήμα.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το πρακτορείο Bloomberg και μετέδωσε πρώτη η εφημερίδα National των ΗΑΕ, η Emirates αναμένεται να επιταχύνει την απόσυρση των αεροσκαφών Airbus A380. Η εταιρεία διαθέτει τα περισσότερα αεροσκάφη αυτού του τύπου στον στόλο της παγκοσμίως.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.