ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αμερικανικές κυρώσεις στην κινεζική εταιρεία τσιπ SMIC

17:35 - 28 Σεπ 2020 | Επιχειρήσεις
Αμερικανικές κυρώσεις στην κινεζική εταιρεία τσιπ SMIC
Περιορισμούς στις εξαγωγές υλικών προς τη SMIC, τη μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής ημιαγωγών (τσιπ) της Κίνας, επέβαλλαν οι ΗΠΑ, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το CNBC.

Η κίνηση αυτή ουσιαστικά "δυναμιτίζει” την προσπάθεια του Πεκίνου να εξασφαλίσει μεγαλύτερη αυτονομία σε έναν από τους πιο κρίσιμους τομείς τεχνολογίας.

Ειδικότερα, οι εταιρείες που προμηθεύουν συγκεκριμένα είδη εξοπλισμού στη SMIC θα πρέπει πλέον να λαμβάνουν άδεια εξαγωγών, σύμφωνα με επιστολή που απεστάλει σε εταιρείες από το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ, όπως μεταδίδουν τα μέσα ενημέρωσης.

Το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου ισχυρίζεται ότι υπάρχει ο "μη αποδεκτός κίνδυνος” ότι ο εξοπλισμός που πωλείται στη SMIC ενδεχομένως να χρησιμοποιηθεί "για στρατιωτική χρήση”.

Η απόφαση της κυβέρνηση Τραμπ απειλεί να πλήξει τον βασικό άξονα των σχεδίων της Κίνας να ενισχύσει την εγχώρια βιομηχανία παραγωγής ημιαγωγών, κάτι που έχει αναδειχθεί σε κρίσιμης σημασίας στόχο του Πεκίνου εξαιτίας του εμπορικού πολέμου με τις ΗΠΑ.

Η SMIC αποτελεί κρίσιμη συνιστώσα των φιλοδοξιών της Κίνας, και οι κυρώσεις του αμερικανικού υπουργείου Εμπορίου ενδεχομένως να επιβραδύνουν την ανάπτυξη της εταιρείας για αρκετά χρόνια, προειδοποιούν ειδικοί του χώρου.

Οι κυρώσεις "χτυπούν τον πυρήνα της δυνατότητας της Κίνας να αυτονομηθεί στον τομέα της τεχνολογίας”, δήλωσε ο David Roche, πρόεδρος της Independent Strategy, στο "Squawk Box Asia" του CNBC τη Δευτέρα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.