ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Huawei: Έκδοση στις ΗΠΑ προσπαθεί να αποτρέψει η οικονομική διευθύντρια

10:15 - 29 Σεπ 2020 | Επιχειρήσεις
Huawei: Έκδοση στις ΗΠΑ προσπαθεί να αποτρέψει η οικονομική διευθύντρια
Την έκδοση της στις ΗΠΑ προσπαθεί να αποτρέψει η οικονομική διευθύντρια της Huawei, Μενγκ Ουανζού, με νέα δικαστική μάχη που ξεκίνησε στον Καναδά.

Ειδικότερα, όπως υποστήριξαν οι δικηγόροι της κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας τη Δευτέρα, το μόνο που η ίδια χρειάζεται είναι να παρουσιάσει αποδείξεις για παραβίαση της διαδικασίας στην υπόθεσή της από τις ΗΠΑ.

Οι ακροάσεις θα συνεχισθούν μέχρι και αύριο Τετάρτη και θα βοηθήσουν τον δικαστή να αποφασίσει αν οι κατηγορίες της Μενγκ είναι «ρεαλιστικές» ή υπάρχει πιθανότητα να ισχύσουν, εξέλιξη που θα αναγκάσει την υπεράσπισή της να προβεί σε νέα καταγγελία κατά της έκδοσής της.

Η 48χρονη Μενγκ συνελήφθη τον Δεκέμβριο του 2018, μετά την έκδοση εντάλματος σύλληψής της από τις ΗΠΑ, για τραπεζική απάτη σχετικά με παραπλάνηση της τράπεζας HSBC.

Οι κατηγορίες, αναφέρονται στις επιχειρηματικές δραστηριότητες της Huawei στο Ιράν, που προκάλεσαν την παραβίαση από την αναφερόμενη τράπεζα της αμερικανικής νομοθεσίας κυρώσεων κατά της Τεχεράνης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.