ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Walmart: Νέο άνοιγμα στην Ινδία με επένδυση $25 δισ.

12:11 - 29 Σεπ 2020 | Επιχειρήσεις
Walmart: Νέο άνοιγμα στην Ινδία με επένδυση $25 δισ.
Το ενδεχόμενο πραγματοποίησης επένδυσης, ύψους $25 δισ. στην Ινδία, εξετάζει ο αμερικανικός κολοσσός λιανικής, Walmart, σύμφωνα με δημοσιεύματα που θέλουν την αλυσίδα καταστημάτων των ΗΠΑ να βρίσκεται σε συνομιλίες με τον όμιλο Tata.

Ειδικότερα, η Walmart έχει προσλάβει τη Goldman Sachs ως σύμβουλο για την προτεινόμενη συμφωνία, από την οποία θα μπορούσε να προκύψει μία κοινοπραξία, την οποία θα διαχειρίζεται η Tata και θα περιλαμβάνει προσφορές από την εφαρμογή Flipkart της Walmart.

«Η Walmart θέλει τη στήριξη μίας ισχυρής εταιρείας για τις επιχειρήσεις της στο ηλεκτρονικό εμπόριο, ενώ ο όμιλος Tata θέλει ένα brand παγκόσμιου βεληνεκούς καθιερωμένου στον διαδικτυακό χώρο, έτσι ώστε να καταστούν ικανές να ανταγωνισθούν τις πλατφόρμες Jio της Reliance Industries και την Amazon» ανέφερε μία πηγή στην Mint.

Από τη μεριά του το Bloomberg αναφέρει ότι ο όμιλος Tata, του οποίου οι εισηγμένες εταιρείες έχουν συνολική χρηματιστηριακή αξία $160 δισ. βρίσκεται σε συζητήσεις με πιθανούς επενδυτές για να αποκτήσουν μετοχικά μερίδια στην ψηφιακή πλατφόρμα του.

Εάν ολοκληρωθεί η συμφωνία, θα σηματοδοτήσει τη μεγαλύτερη επένδυση της Walmart στη Ινδίας, ξεπερνώντας κατά πολύ τα $16 δισ. τα οποία διέθεσε για να αποκτήσει για το 66% της εταιρείας ηλεκτρονικού εμπορίου, Flipkart.

Η Walmart, η Amazon και η Reliance Industries, που ελέγχεται από τον πλουσιότερο άνδρα της Ασίας, Μουκές Αμπάνι, έχουν κάνει τολμηρά ανοίγματα στην αγορά ηλεκτρονικού εμπορίου της Ινδίας, για την οποία η Goldman Sachs εκτιμά ότι θα ανέλθει σε 99 δισ. δολάρια έως το 2024.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.