ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Renault: Στα μαχαίρια διοίκηση και σωματεία για τη μείωση κόστους

13:51 - 29 Σεπ 2020 | Επιχειρήσεις
Renault: Στα μαχαίρια διοίκηση και σωματεία για τη μείωση κόστους
Την αντίθεση τους στα σχέδια μείωσης του κόστους που έχει εξαγγείλει η Renault, προκειμένου να αναδιοργανωθεί, εξέφρασαν τα τέσσερα βασικά εργατικά συνδικάτα, που εκπροσωπούν τους εργαζόμενους της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Ειδικότερα, η ζημιογόνα Renault, η οποία ανήκε κατά 15% στη γαλλική κυβέρνηση, έχει θέσει στόχο την εξοικονόμηση €2 δισ. μέσω περικοπών θέσεων εργασίας και αναδιοργάνωσης των εργοστασίων της, ώστε να αποκατασταθεί η κερδοφορία.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων έχουν συμβουλευτικό ρόλο στα σχέδια, αλλά η απόρριψή τους θα περιέπλεκε το έργο του νέου διευθύνοντος συμβούλου, Luca de Meo.

Ο de Meo, ο οποίος ανέλαβε τον Ιούλιο, κάλεσε το προσωπικό της εταιρείας να τον στηρίξει, σύμφωνα με ένα πρόσφατο εσωτερικό memo που βρέθηκε εις γνώση του Reuters δηλώνοντας "σας χρειάζομαι για να φέρουμε εις πέρας αυτή την αανάκαμψη".

Τα σωματεία απέρριψαν τα σχέδια της Renault σε συνάντηση που είχαν σήμερα με εκπροσώπους της εταιρείας, ανέφεραν πηγές των σωματείων.

Επιβεβαίωσαν την αντίθεσή τους στις περικοπές, δηλώνοντας ότι δεν είναι πεπεισμένοι από τον τρόπο με τον οποίο η Renault σχεδιάζει να υλοποιήσει τα σχέδια ακόμη και αν κατανοεί τις οικονομικές επιταγές.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.