ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πρόστιμο «μαμούθ» στη Heineken λόγω μονοπωλιακής πολιτικής

12:04 - 15 Οκτ 2020 | Επιχειρήσεις
Πρόστιμο «μαμούθ» στη Heineken λόγω μονοπωλιακής πολιτικής
Πρόστιμο ύψους 2 δισ. στερλινών επέβαλαν στην Heineken οι εποπτικές αρχές για τις δραστηριότητες της ζυθοποιίας στις παμπ, καθώς διαπιστώθηκε ότι η εταιρεία ανάγκαζε τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων να πωλούν «αδικαιολόγητα υψηλές ποσότητες» από μπράντες που της ανήκουν.

Σύμφωνα με το BBC, η Star Pubs and Bars που αφορά το κομμάτι των δραστηριοτήτων της Heineken στις παμπ έσπαγε «επανειλημμένως» τους κανόνες επί τρία χρόνια, όπως αναφέρουν οι αρμόδιες αρχές.

Αρκετές παμπ που ζήτησαν να μην δεσμεύονται πια από την Heineken, πήραν την «εντολή» ότι το 100% των βαρελιών μπύρας που πουλούν πρέπει να ανήκουν σε μπράντες της Heineken.

Η Star Pubs ανέφερε, όπως μεταδίδει το BBC, να ασκήσει έφεση, αποκαλώντας το πρόστιμο «αδικαιολόγητο».

Η έρευνα επί της υπόθεσης κάλυψε μια περίοδο από τις 21 Ιουλίου 2016 ως τις 10 Ιουλίου 2019. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου εντοπίστηκαν πολλαπλές παραβιάσεις από την Star.

Μέχρι τον Αύγουστο του 2018, ζητήθηκε από 96 ιδιοκτήτες παμπ που πουλούσαν ανταγωνιστικές μπράντες, να πουλούν κατά 100% βαρελίσια μπύρα που να ανήκει σε μπράντες της Heineken.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις καταγγελίες, υπήρξαν ευκαιρίες να διορθώσει την κατάσταση η εταιρεία, αλλά ηθελημένα ή μη, δεν το έπραξε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.