ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

L'Oreal: Αλλάζει CEO μετά από 15 χρόνια

14:09 - 15 Οκτ 2020 | Επιχειρήσεις
L'Oreal: Αλλάζει CEO μετά από 15 χρόνια
Το πλάνο της νέας διακυβέρνησης και διαδοχής του επικεφαλής του Ομίλου, αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της L'Oreal, ακολουθώντας τις συστάσεις της Επιτροπής Διορισμών και Διακυβέρνησης.

Ειδικότερα, στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στις 14 Οκτωβρίου, ο Jean-Paul Agon ανακοίνωσε πως παραδίδει τα καθήκοντα του ως Chief Executive Officer (CEO), πριν από τον Ιούλιο του 2021, ενώ το Διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε να αποσυνδέσει τα καθήκοντα του Chairman και του Chief Executive Officer.

Το Διοικητικό Συμβούλιο ανακοίνωσε την πρόθεση να ανανεώσει την εντολή του Jean-Paul Agon ως Chairman, μια θέση που κατέχει από το 2011 και να ορίσει τον Nicolas Hieronimus ως Chief Executive Officer.

Σημειώνεται πως ο Nicolas Hieronimus ξεκίνησε την καριέρα του στη L'Oréal πριν από 33 χρόνια, όπου και παραμένει έχοντας αναλάβει μια σειρά από ρόλους σε διαφορετικές χώρες και Κλάδους της εταιρείας. Από το 2017 είναι Deputy Chief Executive Officer, υπεύθυνος για όλους τους Κλάδους δραστηριοποίησης της εταιρείας.

Η Sophie Bellon, Chairwoman της Επιτροπής Διορισμών και Διακυβέρνησης και Independent Director, σχολίασε: «Η Επιτροπή μας εργάστηκε για περισσότερο από δεκαοκτώ μήνες για το σχεδιασμό της μελλοντικής ηγεσίας της L'Oréal και τη διαδοχή του Jean-Paul Agon ως CEO, μέσω μίας διαδικασίας που θέλαμε να είναι αντικειμενική, απαιτητική και με προοπτική προς το μέλλον. Ο Nicolas Hieronimus αναδείχθηκε ως ο πιο ικανός υποψήφιος για να διαδεχθεί τον Jean-Paul Agon ως CEO. Συνεπώς, ο διορισμός του προτάθηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο, με την πλήρη συμφωνία του Jean-Paul Agon. »

Το Διοικητικό Συμβούλιο θα ήθελε να τον ευχαριστήσει θερμά για τα 15 χρόνια του ως CEO του Ομίλου. Ο Jean-Paul Agon οραματίστηκε το μέλλον της ομορφιάς και μεταμόρφωσε ριζικά την εταιρεία για να την προσαρμόσει στις προκλήσεις της εποχής της, παραμένοντας πιστός στις βασικές αρχές της L'Oréal.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.