ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Citi: Tρανς και non-binary πελάτες θα χρησιμοποιούν όποιο όνομα επιλέξουν

15:54 - 20 Οκτ 2020 | Επιχειρήσεις
Citi: Tρανς και non-binary πελάτες θα χρησιμοποιούν όποιο όνομα επιλέξουν
Τη δυνατότητα σε τρανς και non-binary πελάτες, να χρησιμοποιήσουν το όνομα που προτιμούν στις πιστωτικές της κάρτες, δίνει η Citi, συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία της Mastercard «True Name».

Η κίνηση της Citi την καθιστά την πρώτη μεγάλη τράπεζα, που δίνει αυτή τη δυνατότητα στους πελάτες της, με την εν λόγω αλλαγή να έχει άμεση εφαρμογή.

Συνεπώς, οποιοσδήποτε πελάτης ενδιαφέρεται να εκδώσει μία νέα πιστωτική κάρτα, μπορεί αμέσως να ζητήσει να του δοθεί αυτή η δυνατότητα, καθώς δεν απαιτείται νομική διαδικασία για την αλλαγή του ονόματος.

«Στη Citi, είμαστε παθιασμένοι με το να διασφαλίσουμε ότι οι πελάτες μας θα αισθάνονται αναγνωρισμένοι, αποδεκτοί και ελεύθεροι να είναι ο εαυτός τους», δήλωσε η CMO της Citi Κάρλα Χασάν με γραπτή της δήλωση. «Πιστεύουμε ακράδαντα ότι οι πελάτες μας πρέπει να έχουν την ευκαιρία να καλούνται με το όνομα που αντιπροσωπεύει ποιοι είναι πραγματικά», συμπλήρωσε η κ. Χασάν.

Η εταιρεία πιστωτικών καρτών αναφέρθηκε σε μια μελέτη του Εθνικού Κέντρου για την Ισότητα των Transgender, τα στοιχεία της οποίας καταδεικνύουν ότι το 32% των ατόμων των οποίων τα αναγνωριστικά αναφέρουν λανθασμένα ονόματα ή φύλα έχουν έρθει αντιμέτωποι με παρενόχληση και άρνηση παροχής υπηρεσιών.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:57 - 20 Οκτ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.