ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Vodafone: «Ανθεκτικό» πρώτο εξάμηνο- Πτώση προσαρμοσμένων κερδών και εσόδων

11:51 - 16 Νοε 2020 | Επιχειρήσεις
Vodafone: «Ανθεκτικό» πρώτο εξάμηνο- Πτώση προσαρμοσμένων κερδών και εσόδων
Ο όμιλος Vodafone, ο δεύτερος μεγαλύτερος πάροχος υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας στον κόσμο, ανακοίνωσε ότι η εμπιστοσύνη του σχετικά με τα αποτελέσματα του έτους αυξάνεται έπειτα από ένα «ανθεκτικό» πρώτο εξάμηνο, υπογραμμίζοντας ωστόσο τους κινδύνους από τις επιπτώσεις του Covid-19.

Ειδικότερα, για τους 6 μήνες έως τα τέλη Σεπτεμβρίου, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι τα προσαρμοσμένα κέρδη της μειώθηκαν κατά 1,9% στα 7 δισ. ευρώ με πτώση των συνολικών εσόδων του ομίλου κατά 2,3% στα 21,4 δις. ευρώ καθώς η πανδημία επηρέασε τα έσοδα από το roaming και προκάλεσε μείωση των πωλήσεων συσκευών.

Σύμφωνα με το Reuters, η εταιρεία αύξησε το εύρος στόχων για τα προσαρμοσμένα βασικά κέρδη μεταξύ 14,4 δισ. ευρώ και 14,6 δισ. ευρώ για το οικονομικό έτος του 2021, σε σύγκριση με τα 14,5 δισ. ευρώ για το προηγούμενο έτος.

Ο διευθύνων σύμβουλος Νικ Ριντ, δήλωσε ότι τα αποτελέσματα υπογραμμίζουν την «αυξημένη εμπιστοσύνη» στις προοπτικές και έδειξαν πρόοδο στην ενίσχυση της δέσμευσης των πελατών, στην ανάπτυξη της σταθερής ευρυζωνικής βάσης και στην παροχή αποτελεσματικής κάλυψης 5G μέσω της κοινής χρήσης δικτύου.

Η Vodafone επιβεβαίωσε επίσης την πλήρη ετήσια καθοδήγηση για τις ταμειακές ροές τουλάχιστον 5 δισ. ευρώ, πριν από το κόστος φάσματος και αναδιάρθρωσης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.