ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Αντόνιο Όρτα Οσόριο νέος πρόεδρος της Credit Suisse

16:33 - 01 Δεκ 2020 | Επιχειρήσεις
Ο Αντόνιο Όρτα Οσόριο νέος πρόεδρος της Credit Suisse
Η Credit Suisse ανακοίνωσε την Τρίτη ότι διόρισε νέο της πρόεδρο τον απερχόμενο διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου Lloyds Banking, Αντόνιο Όρτα Οσόριο, δίνοντας τέλος στη θητεία του Ουρς Ρόνερ.

«Ο Αντόνιο Όρτα Οσόριο θα διαδεχθεί τον Ουρς Ρόνερ, που θα αποχωρήσει το 2021, όπως είχε ανακοινωθεί νωρίτερα, φθάνοντας στο τέλος της επιτρεπόμενης από το καταστατικό θητείας του των 12 ετών», αναφέρει η ανακοίνωση της δεύτερης μεγαλύτερης τράπεζας της Ελβετίας.

Ο διορισμός του Οσόριο έρχεται μόλις μία μέρα μετά την ανακοίνωση της αντικατάστασής του στο τιμόνι της Lloyds από τον Τσάρλι Ναν της HSBC, που θα αναλάβει τον επόμενο χρόνο.

Ο Όρτα Οσόριο έδωσε νέα ώθηση στην Lloyds έπειτα από την κρατική διάσωση του 2008 κατά την χρηματοοικονομική κρίση, και η τράπεζα επανήλθε στα χέρια ιδιωτών το 2017.

«Είμαι εξαιρετικά ευτυχής που μπορούμε να προτείνουμε έναν δοκιμασμένο και αναγνωρισμένο επαγγελματία του διεθνούς τραπεζικού συστήματος ως αντικαταστάτη μου», ανέφερε σε δήλωσή του ο απερχόμενος πρόεδρος της Credit Suisse, Ουρς Ρόνερ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.