ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Hyundai και Apple: Συζητήσεις για ανάπτυξη ηλεκτρικού αυτοκινήτου

12:42 - 08 Ιαν 2021 | Επιχειρήσεις
Hyundai και Apple: Συζητήσεις για ανάπτυξη ηλεκτρικού αυτοκινήτου
Η Hyundai και η Apple, βρίσκονται σε αρχικά στάδια συζητήσεων με στόχο την παραγωγή ηλεκτρικού αυτοκινήτου.

Τα νέα μαθεύτηκαν έπειτα από την δήλωση ενός ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού στη Νότιο Κορέα. Στο άκουσμα αυτής της είδησης οι μετοχές της Hyundai εκτοξεύτηκαν κατά 25%.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή(8/1/2020), η Korea Economic Daily TV δήλωσε ότι η κατασκευάστρια του iPhone και η Hyundai βρίσκονται σε συζητήσεις για την ανάπτυξη ηλεκτρικών οχημάτων αυτοκίνησης έως το 2027 και την ανάπτυξη μπαταριών σε αμερικανικά εργοστάσια που λειτουργούν είτε από τη Hyundai είτε από τη θυγατρική της, Kia Motors.

Apple και η Hyundai βρίσκονται σε συζητήσεις, αλλά καθώς είναι σε πρώιμο στάδιο, τίποτα δεν έχει αποφασιστεί", δήλωσε η Hyundai.

"Κατανοούμε ότι η Apple βρίσκεται σε συζήτηση με διάφορες παγκόσμιες αυτοκινητοβιομηχανίες, συμπεριλαμβανομένης της Hyundai Motor. Καθώς η συζήτηση βρίσκεται στο αρχικό της στάδιο, τίποτα δεν έχει αποφασιστεί", δήλωσε εκπρόσωπος της Hyundai Motor στο CNBC, Τσέρι Κανγκ.

Σε μεταγενέστερο έγγραφο, η αυτοκινητοβιομηχανία δεν ανέφερε την Apple, λέγοντας απλά ότι "έλαβε αιτήματα συνεργασίας για την από κοινού ανάπτυξη αυτόνομων ηλεκτρικών οχημάτων από διάφορες εταιρείες", χωρίς να προσδιορίσει κάτι.

Η Apple αρνήθηκε να σχολιάσει.

Οι δηλώσεις της Hyundai υποδηλώνουν ότι είναι πιθανό να είναι πιο προσεκτικοί στις μελλοντικές επικοινωνίες σχετικά με οποιαδήποτε πιθανή συνεργασία με την κατασκευάστρια εταιρεία του iPhone, η οποία είναι γνωστή  για το ότι διατηρεί τα σχέδια προϊόντων υπό μυστικότητα.

Ένα αυτοκίνητο με το σήμα της Apple θα μπορούσε να είναι μια μεγάλη πρόκληση για τον ηγέτη της αγοράς ηλεκτρικών οχημάτων (EV) Tesla. Παραμένει ασαφές ποιος θα συναρμολογήσει ένα τέτοιο αυτοκίνητο, αλλά οι αναλυτές δήλωσαν ότι αναμένουν από την εταιρεία να βασιστεί σε έναν συνεργάτη κατασκευής για την κατασκευή οχημάτων.

"Εξακολουθούμε να πιστεύουμε ακράδαντα ότι η Apple θα ανακοινώσει τελικά μια στρατηγική συνεργασία για τα EV το 2021 που θα θέσει τα θεμέλια για να εισέλθει στον αναπτυσσόμενο χώρο των ηλεκτρικών οχημάτων", ανέφεραν οι αναλυτές της Wedbush σε σημείωμα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.