ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ποινή φυλάκισης για τον αντιπρόεδρο της Samsung

11:15 - 18 Ιαν 2021 | Επιχειρήσεις
Ποινή φυλάκισης για τον αντιπρόεδρο της Samsung
Δικαστήριο της Νότιας Κορέας καταδίκασε τον αντιπρόεδρο της Samsung Electronics, Jay Y. Lee, σε δυόμισι χρόνια φυλακή, απόφαση που εκτιμάται πως θα έχει τεράστιες επιπτώσεις τόσο για την ηγεσία του τεχνολογικού κολοσσού όσο και για τις απόψεις της Κορέας ως προς τις μεγάλες επιχειρήσεις.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο Lee καταδικάστηκε για δωροδοκία συνεργάτη της πρώην προέδρου Park Geun-hye και φυλακίστηκε για πέντε χρόνια το 2017. Ο ίδιος αρνήθηκε την αδικοπραξία και η ποινή του μειώθηκε και ανεστάλη κατόπιν έφεσης, και απελευθερώθηκε μετά από έναν χρόνο στη φυλακή.

Το Ανώτατο Δικαστήριο παρέπεμψε την υπόθεση και πάλι στο δικαστήριο της Σεούλ, που εξέδωσε σήμερα την απόφασή του, κρίνοντας τον Lee ένοχο για δωροδοκία, κατάχρηση και συγκάλυψη εσόδων από εγκληματικές ενέργειες ύψους 8,6 δισ. γουον (7,8 εκατ. δολαρίων).

Καθώς ο Lee έχει εκτίσει ήδη έναν χρόνο στη φυλακή, το υπόλοιπο της ποινής του είναι 18 μήνες.

Ο δικαστής σημείωσε πως μπορεί να ασκηθεί έφεση στη νέα απόφαση εντός επτά ημερών, ωστόσο νομικοί εκτιμούν πως επειδή το Ανώτατο Δικαστήριο έχει ήδη αποφανθεί μια φορά επί του θέματος, οι πιθανότητες τώρα για αλλαγή της νομικής ερμηνείας της απόφασης είναι χαμηλότερες.

Ο Lee, λόγω των εξελίξεων, παρακάμπτεται για την ώρα από τη λήψη σημαντικών αποφάσεων στη Samsung Electronics, η οποία προσπαθεί να ξεπεράσει τον ανταγωνισμό, ενώ επίσης δεν θα μπορεί να επιβλέπει τη διαδικασία της κληρονομιάς από τον πατέρα του, ο οποίος απεβίωσε τον Οκτώβριο, ζήτημα κρίσιμης σημασίας για να μπορέσει να διατηρήσει τον έλεγχο της Samsung.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.