ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στο «μάτι» της Κομισιόν η Mondelez

20:20 - 28 Ιαν 2021 | Επιχειρήσεις
Στο «μάτι» της Κομισιόν η Mondelez
Oι ευρωπαϊκές αρχές άνοιξαν σε βάθος έρευνα για καθορισμό τιμών κατά της Mondelez, μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον κόσμο στον κλάδο των σνακ.

«Ανοίγουμε επίσημη έρευνα για να διαπιστώσουμε αν η Mondelez, βασικός παραγωγός αυτών των προϊόντων, μπορεί να έχει περιορίσει τον ελεύθερο ανταγωνισμό» ανέφερε σε ανακοίνωση η Μαργκρέτ Βεστάγκερ, Επίτροπος Ανταγωνισμού.

Η Mondelez είναι ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς σοκολάτας, μπισκότων και καφέ στον κόσμο, με πωλήσεις δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ τον χρόνο, ανέφερε η Επιτροπή.

Όπως μεταδίδει το AFP, o εκτελεστικός βραχίονας της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανέφερε ότι υποψιαζόταν πως η Mondelez χρησιμοποίησε συμβόλαια για να εμποδίσει εμπόρους να κάνουν τα προϊόντα αυτά διαθέσιμα σε άλλες χώρες σε δυνητικά χαμηλότερες τιμές. Αυτό θα επέτρεπε στην εταιρεία να χρεώσει υψηλότερες τιμές, αλλά ταυτόχρονα θα περιόριζε τη διαθεσιμότητα των προϊόντων αυτών σε άλλες χώρες.

Οι υποψίες οδήγησαν την Ε.Ε. να πραγματοποιήσει επιδρομές στα γραφεία της Mondelez σε όλη την Ευρώπη τον Νοέμβριο του 2019.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.