ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Uber μπαίνει δυναμικά στο χώρο του delivery αλκοολούχων ποτών

21:06 - 02 Φεβ 2021 | Επιχειρήσεις
Η Uber μπαίνει δυναμικά στο χώρο του delivery αλκοολούχων ποτών
Η Uber Technologies προχώρησε στην εξαγορά της Drizly, νεοφυούς εταιρείας παράδοσης αλκοολοούχων ποτών κατ΄οίκον, έναντι 1,1 δισ. δολαρίων.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη συμφωνία εξαγοράς που έχει κάνει η Uber από τον περασμένο Ιούλιο, όταν απέκτησε την εφαρμογή παράδοσης φαγητού Postmates.

Όπως αναφέρει το Reuters, η εταιρεία θέλει να αναπτύξει τις δραστηριότητές της και πέρα από τις μετακινήσεις των ανθρώπων, γι’ αυτό και ποντάρει στο γεγονός ότι η ζήτηση για παράδοση προϊόντων κατ’ οίκον θα διατηρηθεί και μετά το τέλος της πανδημίας που έχει προκαλέσει ο κορονοϊός.

Η Drizly δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 1.400 πόλεις στη Βόρειο Αμερική, ενώ πλέον η εφαρμογή της θα προστεθεί στην υπηρεσία Uber Eats, μέσω της οποίας οι πελάτες της Uber θα έχουν τη δυνατότητα να παραγγέλνουν όχι μόνο φαγητό, αλλά και αλκοολούχα ποτά, καθώς και είδη παντοπωλείου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των δύο εταιρειών, οι μέτοχοι της Drizly θα λάβουν μετοχές της Uber, ενώ σε μετρητά θα καταβληθεί λιγότερο από το 10% του τιμήματος.

Η Drizly έχει ανακοινώσει ότι παρά τα περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβληθεί λόγω της πανδημίας, το 2020 ήταν μια καλή χρονιά, καθώς η ζήτηση για παράδοση αλκοολούχων ποτών στο σπίτι αυξήθηκε κατακόρυφα.

Η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί το πρώτο εξάμηνο του έτους.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.