ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι 14... εντολές του Μπέζος για την Amazon

13:31 - 04 Φεβ 2021 | Επιχειρήσεις
Οι 14... εντολές του Μπέζος για την Amazon
Οι 14 ηγετικές αρχές της Amazon, που αναπτύχθηκαν από τον ιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο Τζεφ Μπέζος, καθοδηγούν την εταιρεία κάθε μέρα, σε τομείς που κυμαίνονται από εργοστασιακές συνεντεύξεις έως και νέες ιδέες πρότζεκτ.

Ο Μπέζος ο οποίος παραιτείται τώρα από CEO, θα αντικατασταθεί από τον CEO της AWS Andy Jassy το τρίτο τετράμηνο.

Σε ένα σημείωμα προς το προσωπικό της Amazon την Τρίτη, ο Jassy εξέτασε τι έμαθε από τον Bezos τα τελευταία 24 χρόνια - και πολλά από αυτά τα πράγματα αντικατοπτρίζονται στις ηγετικές αρχές της Amazon.
 
Αυτά περιλαμβάνουν την εμμονή για τους πελάτες, τη σημασία της εφεύρεσης και της περιέργειας, και την αξία των υψηλών προδιαγραφών, δήλωσε ο Jassy.
 
Αυτές είναι οι 14 αρχές και τι λέει η Amazon σχετικά με αυτές:
 
Ασχολούνται συνέχεια με τους πελάτες
 
Οι ηγέτες ξεκινούν από τον πελάτη και εργάζονται προς τα πίσω. Εργάζονται δυναμικά για να κερδίσουν και να διατηρήσουν την εμπιστοσύνη των πελατών. Παρόλο που οι ηγέτες δίνουν προσοχή στους ανταγωνιστές, ασχολούνται συνέχεια με τους πελάτες.
 
Ιδιοκτησία
 
Οι ηγέτες είναι ιδιοκτήτες. Σκέφτονται μακροπρόθεσμα και δεν θυσιάζουν τη μακροπρόθεσμη αξία για βραχυπρόθεσμα αποτελέσματα. Ενεργούν για λογαριασμό ολόκληρης της εταιρείας, πέρα από τη δική τους ομάδα. Ποτέ δεν λένε «αυτή δεν είναι δουλειά μου.»
 
Εφευρέστε και απλοποιήστε
 
Οι ηγέτες αναμένουν και απαιτούν καινοτομία και εφεύρεση από τις ομάδες τους και βρίσκουν πάντα τρόπους απλοποίησης.
 
Είναι εξωτερικά ενημερωμένοι, αναζητούν νέες ιδέες από παντού και δεν περιορίζονται από το «δεν εφευρίσκονται εδώ». Επειδή κάνουμε νέα πράγματα, δεχόμαστε ότι μπορεί να παρεξηγηθούμε για μεγάλα χρονικά διαστήματα.
 
Είναι σωστοί, πολύ συχνά
 
Οι ηγέτες έχουν πολύ δίκιο συχνά. Έχουν ισχυρή κρίση και καλά ένστικτα. Αναζητούν διαφορετικές προοπτικές και εργάζονται για να επιβεβαιώσουν τις πεποιθήσεις τους.
 
Μάθηση και περιέργεια
 
Οι ηγέτες ποτέ δεν σταματούν να μαθαίνουν και πάντα προσπαθούν να βελτιωθούν. Είναι περίεργοι για νέες προοπτικές και ενεργούν για να τις εξερευνήσουν.
 
Προσλαμβάνουν και τους καλύτερους
 
Οι ηγέτες ανεβάζουν τη γραμμή απόδοσης με κάθε πρόσληψη και προαγωγή. Αναγνωρίζουν άτομα με εξαιρετικό ταλέντο και τα μετακινούν πρόθυμα σε ολόκληρο τον οργανισμό. Οι ηγέτες αναπτύσσουν ηγέτες και είναι σοβαροί για το ρόλο τους στην καθοδήγηση άλλων. Εργαζόμαστε για λογαριασμό των ανθρώπων μας για να εφεύρουμε μηχανισμούς ανάπτυξης όπως η επιλογή σταδιοδρομίας.
 
Επιμένουν στις υψηλότερα προδιαγραφές
 
Οι ηγέτες έχουν ασταμάτητα υψηλά στάνταρ - πολλοί άνθρωποι μπορεί να πιστεύουν ότι αυτά τα πρότυπα είναι υπερβολικά υψηλά. Οι ηγέτες αυξάνουν συνεχώς την μπάρα και οδηγούν τις ομάδες τους να προσφέρουν υψηλής ποιότητας προϊόντα, υπηρεσίες και διαδικασίες. Οι ηγέτες διασφαλίζουν ότι τα ελαττώματα δεν συνεχίζουν και ότι τα προβλήματα διορθώνονται, ώστε να παραμείνουν σωστά.
 
Σκέφτονται με όραμα
 
Η μικρή σκέψη είναι μια αυτοεκπληρούμενη προφητεία. Οι ηγέτες δημιουργούν και επικοινωνούν μια τολμηρή κατεύθυνση που εμπνέει αποτελέσματα. Σκέφτονται διαφορετικά και κοιτάζουν γύρω από γωνίες για τρόπους εξυπηρέτησης πελατών.
 
Μεροληψία για δράση
 
Η ταχύτητα έχει σημασία στην επιχείρηση. Πολλές αποφάσεις και ενέργειες είναι ανατρέψιμες και δεν χρειάζονται εκτενή μελέτη. Εκτιμούμε την υπολογιζόμενη ανάληψη κινδύνων.
 
Λιτότητα
 
Καταφέρνετε περισσότερα με λιγότερα. Οι περιορισμοί δημιουργούν επινοητικότητα, αυτάρκεια και εφεύρεση. Δεν παίρνεις περισσότερους πόντους αν αυξήσεις τους ανθρώπους, το μεγέθους του προϋπολογισμού ή τις σταθερές δαπάνες.
 
Κερδίζουν εμπιστοσύνη
 
Οι ηγέτες ακούνε προσεκτικά, μιλούν ειλικρινά και αντιμετωπίζουν τους άλλους με σεβασμό. Είναι ανοιχτά αυτοκριτικοί, ακόμη κι’αν όταν το κάνουν είναι αμήχανο ή ντροπιαστικό. Οι ηγέτες δεν πιστεύουν ότι οι μυρωδιές τους ή η ομάδα τους είναι αρώματα. Συγκρίνουν τον εαυτό τους και τις ομάδες τους έναντι των καλύτερων.
 
Βουτάν στα βαθιά
 
Οι ηγέτες λειτουργούν σε όλα τα επίπεδα, παραμένουν συνδεδεμένοι με τις λεπτομέρειες, ελέγχουν συχνά και είναι σκεπτικοί όταν οι μετρήσεις διαφέρουν από την ιστορία. Καμία δουλειά δεν είναι κάτω από αυτά.
 
Έχουν κότσια: Διαφωνούν και δεσμεύονται
 
Οι ηγέτες είναι υποχρεωμένοι να αμφισβητούν με σεβασμό τις αποφάσεις όταν διαφωνούν, ακόμη και όταν κάτι τέτοιο είναι άβολο ή εξαντλητικό. Οι ηγέτες έχουν πεποίθηση και είναι επίμονοι. Δεν συμβιβάζονται για χάρη της κοινωνικής συνοχής. Μόλις αποφασιστεί μια απόφαση, δεσμεύονται πλήρως.
 
Φέρνουν αποτελέσματα
 
Οι ηγέτες επικεντρώνονται στις βασικές εισροές για την επιχείρησή τους και τις παρέχουν με σωστή ποιότητα και έγκαιρα. Παρά τα εμπόδια, στέκονται στο ύψος των περιστάσεων και δεν συμβιβάζονται ποτέ.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.