ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Sony αδυνατεί να καλύψει τη ζήτηση για PS5

07:48 - 05 Φεβ 2021 | Επιχειρήσεις
Η Sony αδυνατεί να καλύψει τη ζήτηση για PS5
Η Sony έχει αυξήσει τις προοπτικές κερδών της για το έτος κατά ένα τρίτο, βοηθούμενη από τη ζήτηση για παιχνίδια, ταινίες και ηλεκτρονικά μέσα στην πανδημία, ωστόσο, δυσκολεύεται να κατασκευάσει αρκετές κονσόλες PlayStation 5 εν μέσω παγκόσμιας έλλειψης ημιαγωγών.
Ο ιαπωνικός όμιλος ηλεκτρονικών ειδών και ψυχαγωγίας έκανε τις ανακοινώσεις την Τετάρτη καθώς δημοσίευσε τα οικονομικά κέρδη του τέταρτου τριμήνου του 2020.
 
Είπε ότι ορισμένοι πελάτες ίσως χρειαστεί να περιμένουν περισσότερο για τις κονσόλες τους, καθώς η εταιρεία ανταγωνίζεται άλλες επιχειρήσεις για προμήθεια τσιπ, όπως κατασκευαστές smartphone και εταιρείες αυτοκινήτων.
 
"Είναι δύσκολο για εμάς να αυξήσουμε την παραγωγή του PS5 εν μέσω της έλλειψης ημιαγωγών και άλλων εξαρτημάτων", δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Hiroki Totoki, διευθύνων σύμβουλος της Sony.
 
Αυτό ακολουθεί το χάος που σχετίζεται ήδη με την κυκλοφορία του PS5. Μετά την κυκλοφορία του το Νοέμβριο, η κονσόλα εξαντλήθηκε γρήγορα σε διαδικτυακούς ιστότοπους λιανικής στις Η.Π.Α., την Ευρώπη και την Ιαπωνία, χάρη στη ζήτηση για βιντεοπαιχνίδια από άτομα που περνούσαν περισσότερο χρόνο στο σπίτι τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας.
 
Οι παραγγελίες μεταπωλητών έφυγαν γρήγορα, με μια ομάδα μεταπωλητών να παίρνει σχεδόν 3.500 κονσόλες. Και στο Ηνωμένο Βασίλειο, ορισμένοι πελάτες που παρήγγειλαν PS5 για την ημέρα κυκλοφορίας, δήλωσαν ότι η Amazon τους έστειλε άσχετα αντικείμενα, συμπεριλαμβανομένου ενός μασάζ ποδιών και τροφών για κατοικίδια.
 
Παρά την έλλειψη εξαρτημάτων και τα προβλήματα που σχετίζονται με την κυκλοφορία του PS5, η Sony εξακολουθεί να αναμένει να πουλήσει πάνω από 7,6 εκατομμύρια κονσόλες PS5 μέχρι τα τέλη Μαρτίου, δήλωσε ο Totoki.
 
Η μετάβαση στη νέα κονσόλα παιχνιδιών αναμένεται επίσης να ενθαρρύνει τους παίκτες να μεταβούν σε διαδικτυακές λήψεις ή υπηρεσίες συνδρομής, βοηθώντας τη Sony να αυξήσει τα κέρδη της μονάδας παιχνιδιών της.
 
Τα λειτουργικά κέρδη της Sony για το τρίμηνο Οκτωβρίου έως Δεκεμβρίου αυξήθηκαν κατά 20% στα 359,2 δισεκατομμύρια γιεν ή 3,42 δισεκατομμύρια δολάρια, από πριν από ένα χρόνο, διπλασιάζοντας τα 179 δισεκατομμύρια γιεν, ή 1,70 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με έξι αναλυτές που ρωτήθηκαν από την Refinitiv.
 
Η εταιρεία έχει πλέον αυξήσει το αναμενόμενο λειτουργικό της κέρδος για τους 12 μήνες έως τον Μάρτιο κατά περίπου ένα τρίτο στα 940 δισεκατομμύρια γιεν ή 8,95 δισεκατομμύρια δολάρια.
 
Παράλληλα με την αναμονή της συνεχούς ζήτησης για το PS5, η Sony συνέχισε ορισμένες αποστολές αισθητήρων εικόνας σε πελάτες στην Κίνα στα τέλη Νοεμβρίου, δήλωσε ο Totoki. Τα έσοδά του σε αυτό το τμήμα έπεσαν 9,1% το τετράμηνο.
 
Η εταιρεία ανησυχούσε για το πιθανό αντίκτυπο στην επιχείρηση αισθητήρων της μετά τους περιορισμούς των ΗΠΑ για πωλήσεις τσιπ που χρησιμοποιούν αμερικάνικη τεχνολογία στην κινεζική εταιρεία κατασκευής smartphone Huawei.
 
Τον Νοέμβριο, η Huawei αποκάλυψε σχέδια να πουλήσει τον κατασκευαστή φθηνότερων smartphone της εταιρείας, Honor. Μετά το spin-off, η Honor τον περασμένο μήνα δήλωσε ότι είχε υπογράψει συμφωνίες με προμηθευτές τσιπ και κατασκευαστές εξαρτημάτων, συμπεριλαμβανομένης της Sony.
 
Η Huawei ήταν ο δεύτερος μεγαλύτερος πελάτης αισθητήρων εικόνας της Sony μετά την Apple, αντιπροσωπεύοντας περίπου πέντε από τα 10 δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα από αισθητήρες, σύμφωνα με αναλυτές.
 
Η Sony σκοπεύει φέτος να κλείσει ένα εργοστάσιο στη Μαλαισία που κατασκευάζει εξοπλισμό οικιακού ήχου, ακουστικά και άλλα προϊόντα.
 
Η εταιρεία καθυστέρησε επίσης την κυκλοφορία τεσσάρων ταινιών - "Peter Rabbit 2: The Runaway", "Σταχτοπούτα", "Ghostbusters: Afterlife" και "Uncharted" - καθώς η πανδημία του κορονοϊού συνεχίζει να προκαλεί καταστροφές στη βιομηχανία του κινηματογράφου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.