ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ford: Θα γίνει τελείως ηλεκτρική στην Ευρώπη έως το 2030

19:58 - 18 Φεβ 2021 | Επιχειρήσεις
Ford: Θα γίνει τελείως ηλεκτρική στην Ευρώπη έως το 2030
Η κατασκευαστική αυτοκινήτων Ford ανακοίνωσε ότι η σειρά των επιβατικών οχημάτων της στην Ευρώπη θα είναι τελείως ηλεκτρική έως το 2030. Επίσης, μέχρι τα μέσα του 2026, όλα τα αυτοκίνητά της θα είναι διαθέσιμα και σε ηλεκτρικά ή υβριδικά μοντέλα.

Η εταιρεία ανήκει στην ομάδα των αυτοκινητοβιομηχανιών που έχουν στόχο τη μείωση παραγωγής βενζίνης και ντίζελ.

Οι ευρωπαϊκοί ρυθμιστικοί φορείς, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου, παίρνουν αυστηρότερα μέτρα με σκοπό να περιορίσουν τις εκπομπές, με ορισμένες χώρες να σχεδιάζουν να απαγορεύσουν την πώληση νέων κινητήρων βενζίνης και ντίζελ.

Η Ford είπε ότι θα δαπανήσει 1 δισ. Δολάρια για την ανανέωση του εργοστασίου της στην Κολωνία, με στόχο την παραγωγή ενός ηλεκτρικού οχήματος μαζικής αγοράς έως το 2023.

"Η ανακοίνωσή μας σήμερα για τη μεταμόρφωση των εγκαταστάσεων μας στη Κολωνία, το σπίτι των δραστηριοτήτων μας στη Γερμανία για 90 χρόνια, είναι μία από τις πιο σημαντικές που έχει κάνει η Ford εδώ και μια γενιά", δήλωσε ο Stuart Rowley, πρόεδρος της Ford στην Ευρώπη.

«Υπογραμμίζει τη δέσμευσή μας προς την Ευρώπη και σε ένα σύγχρονο μέλλον με ηλεκτρικά οχήματα στο επίκεντρο της στρατηγικής μας για ανάπτυξη», πρόσθεσε.

Τη Δευτέρα, η Jaguar Land Rover δήλωσε ότι η μάρκα Jaguar θα είναι ηλεκτρική έως το 2025. Η εταιρεία θα λανσάρει επίσης ηλεκτρικά μοντέλα ολόκληρης της σειράς Land Rover μέχρι το 2030.

Το Ηνωμένο Βασίλειο σκοπεύει να απαγορεύσει την πώληση καινούργιων βενζινοκινητήρων και ντίζελ από το 2030.

Η μάρκα πολυτελών αυτοκινήτων Bentley Motors, που ανήκει στη Γερμανική Volkswagen, δήλωσε τον Νοέμβριο ότι η γκάμα της θα είναι πλήρως ηλεκτρική έως το 2030, και τον περασμένο μήνα η General Motors δήλωσε ότι στοχεύει να έχει μια σειρά μηδενικών εκπομπών μέχρι το 2035.

Την Τρίτη φάνηκε ότι το αεροδρόμιο του Coventry της Αγγλίας θα μπορούσε να είναι χώρος για ένα gigafactory - ένα εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικών μπαταριών αυτοκινήτων.

Η βρετανική κυβέρνηση έχει ανακοινώσει προηγουμένως χρηματοδότηση 500 εκατομμυρίων λιρών ως μέρος ενός σχεδίου δέκα στόχων για την υποστήριξη της ηλεκτροκίνησης οχημάτων, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης gigafactories σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.