ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Tesla: Περισσότερα κέρδη από το Bitcoin παρά από τα αυτοκίνητα

14:05 - 22 Φεβ 2021 | Επιχειρήσεις
Tesla: Περισσότερα κέρδη από το Bitcoin παρά από τα αυτοκίνητα
Ένα δισεκατομμύριο δολάρια από την επένδυσή της στην αγορά κρυπτονομισμάτων Bitcoin, έχει κερδίσει μέχρι τώρα η Tesla, αυτοκινητοβιομηχανία του Έλον Μασκ.

Σύμφωνα με τον Ντάνιελ Ιβς, αναλυτή της Wedbush Securities, η εταιρεία «πρόκειται να βγάλει περισσότερα χρήματα από την επενδυση στο Bitcoin παρά από τις συνολικές πωλήσεις αυτοκινήτων που πραγματοποίησε εντός του 2020».

Πρόσφατα, ο αμερικανικός κολοσσός αποκάλυψε ότι προχώρησε στην αγορά bitcoin αξίας 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων με σκοπό «τη μεγαλύτερη ευελιξία για περαιτέρω διαφοροποίηση και μεγιστοποίηση της απόδοσης των χρημάτων της εταιρείας» σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το CNBC.

Κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, το ψηφιακό νόμισμα σημείωσε ένα ράλι, αγγίζοντας μέσα σε μικρά χρονικά διαστήματα νέα ρεκόρ. Η αγοραία αξία του ξεπέρασε το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια για πρώτη φορά την περασμένη εβδομάδα και η κρυπτογράφηση αυξήθηκε κατά 94% σε ετήσια βάση.

Σύμφωνα, με τα στοιχεία του CoinDesk, η τιμή του bitcoin αυξήθηκε από τα 34.793,45 δολάρια – υψηλό ημέρας για την 31η Ιανουαρίου σε υψηλό της ημέρας 57.487,03 δολάρια σχεδόν μέσα σε ένα μήνα και συγκεκριμένα στις 20 Φεβρουαρίου. Πρόκειται για αύξηση της τάξεως του 65%, η οποία εκτιμάται πως εκτίναξε τα κέρδη από την επένδυση ύψους 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων της Tesla σε περίπου 975 εκατομμύρια δολάρια. Μάλιστα, τώρα πια, τα κέρδη έχουν ξεπεράσει το ένα δις δολάρια.

«Ενώ η επένδυση Bitcoin είναι μια προσπάθεια επίδειξης ισχύος και δύναμης από την πλευρά της Tesla, συγχρόνως όμως θεωρείται σαφώς μια καλή αρχική επένδυση και μια τάση που αναμένουμε να έχει αντίκτυπο και σε άλλες εταιρείες.  Ισχυροί παίχτες ακολουθώντας το παράδειγμά της Tesla, αναμένεται να επενδύσουν με τη σειρά τους στην αγορά τους επόμενους 12 έως 18 μήνες», δηλώνει ο Ιβς.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.