ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στους Ανιέλι το 24% της Christian Louboutin

13:53 - 08 Μαρ 2021 | Επιχειρήσεις
Στους Ανιέλι το 24% της Christian Louboutin
Στην εξαγορά του 24% της γαλλικής φίρμας παπουτσιών Christian Louboutin προχώρησε η ιταλική δυναστεία των Ανιέλι, επεκτείνοντας την παρουσία της στη βιομηχανία της πολυτέλειας.

Μέσω της εταιρείας συμμετοχών τους Exor, οι Ανιέλι απέκτησαν το 24% της διάσημης εταιρείας παπουτσιών αντί 541 εκατ. ευρώ, αποκτώντας παράλληλα δύο θέσεις στο δ.σ. της Louboutin.

Υπό την ηγεσία του Τζον Έλκαν, εγγονού του θρυλικού Τζιάνι Ανιέλι, η Exor έχει διαφοροποιήσει τις επενδύσεις της τα τελευταία χρόνια, καθώς οι ιδρυτές της Fiat επεκτείνονται και πέραν της αυτοκινητοβιομηχανίας. Η εταιρεία συμμετοχών ελέγχει επίσης την Ferrari, τη Γιουβέντους και την αντασφαλιστική PartnerRe, ενώ έχει ποσοστό στην Stellantis, την αυτοκινητοβιομηχανία που δημιουργήθηκε από τη συγχώνευση των Fiat Chrysler και PSA Group.

Η Christian Louboutin, γνωστή από τις χαρακτηριστικές κόκκινες σόλες των παπουτσιών της, ιδρύθηκε το 1991 και πλέον διατηρεί 150 καταστήματα σε 30 χώρες. Βέβαια, η πανδημία και η στροφή στο casual ντύσιμο που αυτή προκάλεσε επηρεάζουν αρνητικά ένα brand που είναι γνωστό για τις πανύψηλες γόβες του, όμως οι Ανιέλι ποντάρουν στις προοπτικές της Louboutin στην Κίνα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.