ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Facebook: Εκτόξευση της μετοχής μετά τη συμφιλίωση με την Apple

19:59 - 20 Μαρ 2021 | Επιχειρήσεις
Facebook: Εκτόξευση της μετοχής μετά τη συμφιλίωση με την Apple
Η μετοχή της Facebook σημείωσε άνοδο άνω του 4%, αφότου ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ δήλωσε ότι η ενημέρωση λογισμικού της Apple θα βοηθήσει τελικά τον γίγαντα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Πιο συγκεκριμένα, η μετοχή της Facebook ανέβηκε 4,1% την Παρασκευή 19/3, καθώς ο Διευθύνων Σύμβουλος Μαρκ Ζούκερμπεργκ άλλαξε τη στάση του σχετικά με την επικείμενη ενημέρωση λογισμικού της Apple.

Η εταιρεία κοινωνικών μέσων διαφωνούσε με την Apple για τις αλλαγές εδώ και μήνες, αλλά ο Ζούκερμπεργκ άλλαξε στάση αυτή την εβδομάδα, λέγοντας ότι στην πραγματικότητα πιστεύει πως οι νέες πολιτικές θα βοηθήσουν τον τεχνολογικό γίγαντα. Οι μετοχές αυξήθηκαν μετά τα σχόλια, κλείνοντας στα 290,11 $ την Παρασκευή.

"Είμαι πεπεισμένος ότι θα μπορέσουμε να διαχειριστούμε αυτή την κατάσταση", δήλωσε ο Ζούκερμπεργκ. "Και θα είμαστε σε καλή θέση. Νομίζω ότι είναι πιθανό να γίνουμε ακόμη πιο δυνατοί. "

Η ενημέρωση λογισμικού της Apple iOS 14 θα απαιτήσει από τους προγραμματιστές εφαρμογών, συμπεριλαμβανομένης της Facebook, να ζητήσουν άδεια από τους χρήστες προτού τους παρακολουθήσουν μέσω του Apple Identified for Advertisers (IDFA).

"Οι αλλαγές της Apple ενθαρρύνουν περισσότερες επιχειρήσεις να διεξάγουν εμπόριο στις πλατφόρμες μας, καθιστώντας πιο δύσκολο για αυτές να χρησιμοποιούν δεδομένα για να βρουν τους πελάτες που θα ήθελαν να χρησιμοποιήσουν τα προϊόντα τους εκτός των πλατφορμών μας", δήλωσε ο Ζούκερμπεργκ κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Clubhouse.

Η Facebook ήταν ενάντια στην ενημέρωση της Apple για iOS από τον Αύγουστο. Η εταιρεία  δήλωσε τότε σε μια ανάρτηση της ότι οι αλλαγές θα επηρεάσουν το δίκτυο κοινού της περιορίζοντας την ικανότητά της να παρέχει στοχευμένη διαφήμιση. Μάλιστα, ο Ζούκερμπεργκ είχε πει ότι αυτές οι αλλαγές θα επηρεάσουν τις μικρές επιχειρήσεις και τους προγραμματιστές.

Η Apple αντέδρασε τότε με τη σειρά της, στην κριτική της Facebook, λέγοντας ότι υποστηρίζει τους χρήστες της δημιουργώντας τις νέες δυνατότητες απορρήτου.

"Οι χρήστες πρέπει να γνωρίζουν πότε συλλέγονται και κοινοποιούνται τα δεδομένα τους σε άλλες εφαρμογές και ιστότοπους - και θα πρέπει να έχουν την επιλογή να το επιτρέψουν ή όχι", δήλωσε εκπρόσωπος της Apple.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.