ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Χείρα» βοήθειας $4 δισ. για τη διάσωση της Air France-KLM

11:06 - 06 Απρ 2021 | Επιχειρήσεις
«Χείρα» βοήθειας $4 δισ. για τη διάσωση της Air France-KLM
Έως και 4 δισ. ευρώ θα λάβει η Air France-KLM, ενώ η γαλλική κυβέρνηση θα μπορούσε να αυξήσει το μερίδιό της στο 30% για να σωθεί η αεροπορική εταιρεία που έχει δεχτεί χτύπημα από την πανδημία.

Ειδικότερα, όπως μεταδίδει το Bloomberg, η Air France θα λάβει έως και 1 δισ. δολάρια ενίσχυση από τους μετόχους και θα μετατρέψει υπάρχον γαλλικό δάνειο 3 δισ. ευρώ σε υβριδικά μέσα, σύμφωνα με δήλωση που έκανε η Κομισιόν την Τρίτη. Σε αντάλλαγμα, η Air France θα πρέπει να εγκαταλείψει 18 landing slots στο αεροδρόμιο Orly, έξω από το Παρίσι.

«Αυτό θα εξασφαλίσει τον μεγαλύτερο μέτοχο της πολιτείας Air France», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Μπρούνο Λε Μερ, δηλώνοντας από αυτή η κίνηση αποτελεί «σημάδι δέσμευσης» για την εξασφάλιση των θέσεων εργασίας της αεροπορικής από τη γαλλική κυβέρνηση.

Αντίθετα, το ολλανδικό κράτος δεν σκοπεύει να συμμετάσχει στην αύξηση του κεφαλαίου, ανέφερε επίσης η Air France-KLM, και ως εκ τούτου είναι πιθανό να μειώσει το ποσοστό συμμετοχής του στο 14% από την έκδοση μετοχών.

Το πακέτο βοήθειας ήταν το επίκεντρο τεταμένων συνομιλιών μεταξύ των μεγαλύτερων μετόχων της Air France-KLM (Γαλλίας, Ολλανδίας) και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία ζητούσε μια σειρά προϋποθέσεων για την αντιστάθμιση των αντιμονοπωλιακών ανησυχιών.

Σημειώνεται ότι οι κυβερνήσεις πέρυσι χορήγησαν στον όμιλο συνολικά 10,4 δισ. ευρώ σε άμεσα δάνεια με κρατικές εγγυήσεις.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.