ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Amazon: Τεράστια κέρδη λίγο πριν από το «αντίο» του Μπέζος

11:44 - 30 Απρ 2021 | Επιχειρήσεις
Amazon: Τεράστια κέρδη λίγο πριν από το «αντίο» του Μπέζος
Η Amazon σημείωσε ισχυρές επιδόσεις στα κέρδη του πρώτου τριμήνου του 2021, με έσοδα 108,52 δισεκατομμυρίων δολαρίων που είναι αποτέλεσμα του τμήματος υπολογιστικού νέφους AWS (Cloud Computing) και της συνέχειας online αγορών κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Η τιμή της μετοχής της εταιρείας σημείωσε άνοδο στις συναλλαγές μετά το κλείσιμο του χρηματιστηρίου, φθάνοντας στο ρεκόρ των 3.651 δολαρίων.

Η Amazon δημοσίευσε μια αισιόδοξη προοπτική για το προσεχές τρίμηνο, υπογραμμίζοντας τις προσδοκίες της εταιρείας για ισχυρές πωλήσεις εν μέσω της διάθεσης εμβολίων και της οικονομικής ανάκαμψης.

Ακολουθούν οι βασικοί αριθμοί που ανέφερε η εταιρεία, σε σύγκριση με τις προσδοκίες των αναλυτών του Bloomberg:

Έσοδα: 108,52 δισεκατομμύρια δολάρια έναντι 104,57 δισεκατομμυρίων δολαρίων που αναμένονταν

EPS (GAAP): 15,79 δισεκατομμύρια δολάρια έναντι 9,69 δισεκατομμυρίων δολαρίων που αναμένονταν

Έσοδα AWS: 13,5 δισεκατομμύρια δολάρια έναντι 13,09 δισεκατομμυρίων δολαρίων που αναμένονταν

Τα συνολικά έσοδα αυξήθηκαν κατά 44% σε ετήσια βάση από 75,5 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ οι πωλήσεις AWS αυξήθηκαν κατά 32% από 10,22 δισεκατομμύρια δολάρια εκείνη την περίοδο. Τα κέρδη αυξήθηκαν στα 8,1 δισεκατομμύρια δολάρια, υπερδιπλασιάζοντας τα 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια που σημειώθηκαν το πρώτο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

"Σε μόλις 15 χρόνια, η AWS έχει γίνει επιχείρηση ετήσιου ρυθμού πωλήσεων 54 δισεκατομμυρίων δολαρίων που ανταγωνίζεται τις μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας στον κόσμο και η ανάπτυξή της επιταχύνεται", δήλωσε σε ανακοίνωσή του ο διευθύνων σύμβουλος της Amazon, Jeff Bezos.

Η εταιρεία δήλωσε ότι η ετήσια εκδήλωση της Ημέρας Prime θα πραγματοποιηθεί κάποια στιγμή τον Ιούνιο, αφού αναβλήθηκε για τον Οκτώβριο το περασμένο έτος λόγω της πανδημίας. Η απόδοση αναμένεται να δώσει ώθηση στις πωλήσεις του δεύτερου τριμήνου, οι οποίες η εταιρεία προβλέπει να φτάσουν μεταξύ 110 δισεκατομμυρίων και 116 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ανέφερε επίσης ότι αναμένεται να δαπανήσει περίπου 1,5 δισεκατομμύριο δολάρια για έξοδα που σχετίζονται με τον κορονοϊό COVID-19.

Η Amazon ξεπέρασε τους 200 εκατομμύρια συνδρομητές στο Prime νωρίτερα αυτό το μήνα, από 150 εκατομμύρια στις αρχές του 2020.

Ο Bezos δήλωσε πως "175 εκατομμύρια μέλη του Prime έχουν μεταδώσει τηλεοπτικές σειρές και ταινίες τον τελευταίο χρόνο και οι ώρες ροής αυξάνονται περισσότερο από 70% σε ετήσια βάση."

Την Τετάρτη, η εταιρεία ανακοίνωσε μια επένδυση 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων για την παροχή μισθολογικών αυξήσεων προς 500.000 εργαζόμενους, οι οποίες κυμαίνονται μεταξύ 0,50 $ και 3 $ ανά ώρα, και θα επηρεάσουν τους εργαζομένους που δουλεύουν στα στάδια: ολοκλήρωση, παράδοση, ταξινόμηση πακέτων και ολοκλήρωση ειδικότητας.

Ο Bezos αναμένεται να συζητήσει τα αποτελέσματα με αναλυτές σε μια κλήση που ξεκινά στις 5:30 μ.μ. ΕΤ. Θα είναι η τελευταία του κλήση ως Διευθύνων Σύμβουλος, καθώς σκοπεύει να παραιτηθεί την 1η Ιουλίου, με τον CEO της AWS Andy Jassy να αναλαμβάνει.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.