ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Google αναθεωρεί την τηλεργασία- Ποιους νέους κανόνες θεσπίζει

14:31 - 30 Απρ 2021 | Επιχειρήσεις
Η Google αναθεωρεί την τηλεργασία- Ποιους νέους κανόνες θεσπίζει
Η Google αλλάζει την πολιτική εργασίας από το σπίτι, καθώς φαίνεται να προσπαθεί να επαναφέρει περισσότερα άτομα στα γραφεία της στις ΗΠΑ.

Η εταιρεία τεχνολογίας δήλωσε ότι οι εργαζόμενοι μπορούν να εργάζονται από το σπίτι στο εξωτερικό για περισσότερες από 14 ημέρες το χρόνο, εάν υποβάλουν αίτηση για αυτό.

Η Google θα συνεχίσει τις τρέχουσες ρυθμίσεις εργασίας από το σπίτι έως την 1η Σεπτεμβρίου, αλλά θα επιτρέψει στους χρήστες να επιστρέψουν εθελοντικά από τον επόμενο μήνα.

Ο τεχνολογικός κολοσσός ήταν μια από τις πρώτες εταιρείες που προσέφερε εργασία από το σπίτι όταν η πανδημία χτύπησε πέρυσι.

"Πλέον έχει περάσει ένας χρόνος από τότε που πολλοί από εμάς εργαζόμαστε από το σπίτι και η σκέψη να επιστρέψουμε στο γραφείο μπορεί να εμπνεύσει διαφορετικά συναισθήματα", έγραψε η Fiona Cicconi, επικεφαλής των εργασιών της Google, σε ένα email της εταιρείας την Τετάρτη.

Μέχρι τότε, η αρχική περίοδος επιστροφής θα είναι εθελοντική καθώς τα γραφεία θα ανοίξουν αργά με περιορισμένη χωρητικότητα, με βάση τη διαθεσιμότητα εμβολίων και με βάση μια πτωτική τάση στα κρούσματα κορονοϊού.

Όταν το προσωπικό υποχρεούται να επιστρέψει επίσημα στα γραφεία της Google τον Σεπτέμβριο, "δεν θα είναι ακριβώς όπως το θυμάστε", αλλά "θα περιλαμβάνει γεύματα, σνακ και παροχές όπου είναι δυνατόν", δήλωσε η κ. Cicconi.

«Θα καλωσορίσουμε ακόμη και τους Doogler μας», πρόσθεσε, αναφερόμενη στην ομάδα φέρε-τον-σκύλο-σου-στο-γραφείο της Google. Υπάρχει πλέον ένα πάρκο σκύλων στις εγκαταστάσεις του Mountain View που ονομάζεται Doogleplex.

Η εταιρεία συμβουλεύει τους εργαζόμενους να εμβολιαστούν, αλλά δεν καθιστά τον εμβολιασμό υποχρεωτικό για την επιστροφή στο χώρο εργασίας.

Η Google αναφέρει ότι είναι διαθέσιμες περισσότερες μακροχρόνιες ρυθμίσεις εργασίας από το σπίτι. Το προσωπικό μπορεί να υποβάλει αίτηση για έως και 12 μήνες σε εξαιρετικές περιστάσεις.

Σύμφωνα με το BBC, η Google ακολουθεί μια διαφορετική προσέγγιση από τους τεχνολογικούς αντιπάλους της, οι οποίοι επέτρεψαν στο μεγαλύτερο μέρος του προσωπικού να συνεχίσει την τηλεργασία επ 'αόριστον. Το Twitter είπε ότι θα επιτρέπει στους περισσότερους υπαλλήλους του να εργάζονται μόνιμα από το σπίτι.

Ορισμένες μεγάλες εταιρείες σχεδιάζουν να δοκιμάσουν τις λεγόμενες υβριδικές ρυθμίσεις εργασίας, όπου οι εργαζόμενοι μοιράζουν το χρόνο τους μεταξύ σπιτιού και γραφείου.

Το Facebook θα αρχίσει να ανοίγει ξανά τα γραφεία του στο Silicon Valley στις αρχές Μαΐου, μετά από περισσότερο από ένα χρόνο τηλεργασίας κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας πανδημίας.

Τα μεγαλύτερα γραφεία της δεν θα φτάσουν το 50% της χωρητικότητας έως τις αρχές Σεπτεμβρίου, ανέφερε η εταιρεία.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.