ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συμφωνία «μαμούθ» για Verizon και Apollo έναντι 5 δισ. δολαρίων

16:16 - 03 Μαϊ 2021 | Επιχειρήσεις
Συμφωνία «μαμούθ» για Verizon και Apollo έναντι 5 δισ. δολαρίων
Την πώληση του μιντιακού ομίλου της Verizon στην εταιρεία private equity Apollo Global Management ανακοίνωσε η πρώτη, έναντι του ποσού των 5 δισ. δολαρίων.

Όπως μεταδίδει το CNBC, η πώληση αυτή επιτρέπει στη Verizon να ξεφορτωθεί περιουσιακά στοιχεία των πρώην ιντερνετικών κολοσσών AOL και Yahoo.

Η Verizon θα κρατήσει ποσοστό 10% στην εταιρεία που θα μετονομαστεί σε «Yahoo», ενώ θα λάβει και 4,25 δισ. δολάρια σε μετρητά.

Σύμφωνα με το CNBC, η συναλλαγή μεταξύ των Verizon και Apollo θα ολοκληρωθεί το δεύτερο εξάμηνο του 2021.

Υπενθυμίζεται ότι η Verizon εξαγόρασε την AOL έναντι τιμήματος 4,4 δισ. δολαρίων το 2015 και τη Yahoo έναντι ποσού 4,5 δισ. δολαρίων το 2017.

Η ανακοίνωση έρχεται εν μέσω αυξανόμενων ενδείξεων που υποδηλώνουν ότι η Verizon θέλει να απεμπλακεί από τις μιντιακές δραστηριότητες και να επικεντρωθεί στα ασύρματα δίκτυα και άλλες δραστηριότητες παροχής διαδικτυακών υπηρεσιών.

Η συμφωνία των Verizon και Apollo φέρνει στην τελευταία ονόματα ιντερνετικών μέσων ενημέρωσης που ανήκαν στις Yahoo και AOL, όπως τα TechCrunch, Yahoo Finance και Engadget.

Να σημειωθεί ότι το 2020 η Verizon πούλησε τη HuffPost στο BuzzFeed, ενώ πρόσφατα πούλησε ή έκλεισε άλλα μέσα όπως όπως το Tumblr και το Yahoo Answers.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:18 - 03 Μαϊ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.