ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Oaktree επενδύει €275 εκατ. στην Ίντερ-Αγοράζει το 31,5%

18:33 - 19 Μαϊ 2021 | Επιχειρήσεις
Η Oaktree επενδύει €275 εκατ. στην Ίντερ-Αγοράζει το 31,5%
Μειοψηφικό μερίδιο στη νέα πρωταθλήτρια Ιταλίας, Ίντερ, αναμένεται να αγοράσεις η αμερικανική εταιρεία επενδύσεων Oaktree Capital Group, στο πλαίσιο μιας συμφωνίας ύψους 275 εκατ. ευρώ (336 εκατ. δολάρια) με στόχο τη βελτίωση των προβληματικών οικονομικών της ιταλικής ποδοσφαιρικής ομάδας.

Η Ίντερ αναζητούσε μια συμφωνία για την ενίσχυση των οικονομικών του συλλόγου, τα οποία έχουν πληγεί ιδιαίτερα και λόγω της πανδημίας Covid-19.

Η "Oaktree" πρόκειται να αγοράσει μερίδιο 31,5%, το οποίο κατέχει σήμερα η "LionRock Capital", μια εταιρεία επενδύσεων με έδρα το Χονγκ Κονγκ. Η κινεζική Suning Holdings θα διατηρήσει τον έλεγχο των «νερατζούρι», καθώς κατέχει το 68,5% του συλλόγου.

Επίσης, σύμφωνα με το διεθνή Τύπο ο Τομ Πιτς, επικεφαλής της "LionRock" της Ευρώπης, θα παραιτηθεί από το διοικητικό συμβούλιο της Ίντερ.

Δεν αποκλείεται, πάντως, το επόμενο διάστημα, το αμερικανικό fund να προχωρήσει και σε νέες αγορές μετοχών, αποκτώντας το πλειοψηφικό πακέτο και αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα το νυν «αφεντικό» του συλλόγου, την Suning.

Σημειώνεται ότι ο ιταλικός σύλλογος χρωστά τους μισθούς των τελευταίων μηνών στους παίκτες του, γεγονός που είναι ενδεικτικό της δεινής οικονομική του κατάστασης.

Ζήτησε επίσης από τους παίκτες την περικοπή ενός μέρους από τους ετήσιους μισθούς τους όπως αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Τελευταία τροποποίηση στις 19:07 - 19 Μαϊ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.