ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Zoom: Aναμένει διατήρηση εσόδων και μετά την πανδημία

07:57 - 03 Ιουν 2021 | Επιχειρήσεις
Zoom: Aναμένει διατήρηση εσόδων και μετά την πανδημία
Η Zoom Video Communications Inc προέβλεψε την Τρίτη πως τα έσοδα του τρέχοντος τριμήνου θα βρεθούν πάνω από τις εκτιμήσεις, καθώς η αυξημένη υιοθέτηση υβριδικών μοντέλων εργασίας από εταιρείες αναμένεται να οδηγήσει σε σταθερή ζήτηση για τα εργαλεία τηλεδιάσκεψης.

Το Zoom έγινε όνομα κάθε νοικοκυριού και το αγαπημένο των επενδυτών τον περασμένο χρόνο, καθώς οι επιχειρήσεις και τα σχολεία έστρεψαν προς τις υπηρεσίες του για εικονικές τάξεις, επαγγελματικές συναντήσεις και κοινωνικοποίηση.

Όμως, με τις γρήγορες προσπάθειες εμβολιασμού και τη ζωή να επιστρέφει σταδιακά στην κανονικότητα, οι αναλυτές είναι σκεπτικοί για τη βιωσιμότητα της ανάπτυξης του Zoom, ειδικά με αντιπάλους όπως την Microsoft, την Cisco και την Google να την κυνηγάνε.

“Ο βαθμός στον οποίο το Zoom μπορεί να ανταγωνίζεται βιώσιμα με τους Cisco και Microsoft μένει να διαπιστωθεί κατά τα επόμενα τρίμηνα καθώς αρχίζουμε να μπαίνουμε σε αληθινά συγκρίσιμα τρίμηνα COVID", δήλωσε ο Joe McCormack, ανώτερος αναλυτής στο Third Bridge.”

Ωστόσο, η εταιρεία που εδρεύει στο Σαν Χοσέ της Καλιφόρνιας μετριάζει ορισμένες από αυτές τις ανησυχίες προβλέποντας τα έσοδα του τρέχοντος τριμήνου από 985 εκατομμύρια έως 990 εκατομμύρια δολάρια, πάνω από την εκτίμηση της Wall Street στα 931,8 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με στοιχεία του IBES Refinitiv.

Οι μετοχές της εταιρείας αυξήθηκαν κατά 2%, αφού υποχώρησαν έως και 5% στις συναλλαγές μετά το κλείσιμο της αγοράς με υψηλότερα κόστη. Κατά το πρώτο τρίμηνο που έληξε στις 30 Απριλίου, τα κόστη αυξήθηκαν κατά 155% στα 265 εκατομμύρια δολάρια.

Ο αυξανόμενος αριθμός δωρεάν χρηστών στην πλατφόρμα του Zoom οδήγησε σε υψηλότερο κόστος για την εταιρεία, η οποία εκμεταλλεύεται ορισμένα από τα δικά της κέντρα δεδομένων.

Η Zoom, η οποίο είχε υποβληθεί σε ελέγχους για ζητήματα που σχετίζονται με την ασφάλεια, μετατοπίζει την εστίασή του στο προϊόν δυο χρόνων της cloud-calling Zoom Phone και στο προϊόν που φιλοξενεί συνέδρια Zoom Rooms καθώς μεγαλύτεροι παίκτες όπως οι Facebook και Google ενισχύουν τα βίντεο προϊόντα τους. 

Η Zoom παρουσίασε προσαρμοσμένο κέρδος 1,32 $ ανά μετοχή στα έσοδα που σχεδόν τριπλασιάστηκαν στα 956,2 εκατομμύρια δολάρια το τρίμηνο, σε σύγκριση με εκτιμήσεις κέρδους 99 σεντ και 906 εκατομμυρίων δολαρίων σε έσοδα.

 
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.