ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Morgan Stanley: Απαγορεύει την είσοδο στους ανεμβολίαστους

07:55 - 24 Ιουν 2021 | Επιχειρήσεις
Morgan Stanley: Απαγορεύει την είσοδο στους ανεμβολίαστους
Οι εργαζόμενοι και οι πελάτες του γίγαντα της Wall Street, Morgan Stanley, δεν θα επιτρέπεται να εισέλθουν στα γραφεία του στην Νέα Υόρκη, αν δεν είναι πλήρως εμβολιασμένοι κατά του κορονοϊού.

Οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι θα πρέπει να δουλεύουν από απόσταση, σύμφωνα με ένα πρόσωπο που είναι γνώστης του συγκεκριμένου θέματος.

Αυτός ο κανόνας που θα εφαρμόζεται από τον επόμενο μήνα, έχει παρθεί προκειμένου να αφαιρεθούν κάποια από τα υπάρχοντα μέτρα κατά του κορονοϊού.

Την προηγούμενη βδομάδα, ο διευθύνων σύμβουλος της Morgan Stanley, ανακοίνωσε από τους εργαζόμενους ότι μπορούν να επιστρέψουν στα γραφεία.

Μία εσωτερική ανακοίνωση έλεγε: “Ξεκινώντας από τις 12 Ιουλίου, όλοι οι εργαζόμενοι, οι πελάτες και οι επισκέπτες θα πρέπει να επιβεβαιώνουν ότι είναι πλήρως εμβολιασμένοι για να επισκεφτούν τα κτήρια της Morgan Stanley στην Νέα Υόρκη και στο Γουέστσεστερ.

Αυτή η κίνηση θα επιτρέψει στην εταιρεία να αφαιρέσει τους περιορισμούς στα γραφεία σχετικά με την χρήση μασκών και τις αποστάσεις.

Αυτό το μέτρο λειτουργεί τώρα με ένα σύστημα εντιμότητας, αλλά αργότερα ίσως χρειαστούν αποδεικτικά στοιχεία για την κατάσταση εμβολιασμού των ανθρώπων.

Η Morgan Stanley είχε είδη υιοθετήσει χώρους στους οποίους επιτρέπονται  μόνο εμβολιασμένοι.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, James Gorman, δήλωσε ότι “Αν μπορείς να πας σε ένα εστιατόριο στην Νέα Υόρκη, τότε μπορείς να εισέλθεις σε αυτό το γραφείο”. Μιλώντας σε ένα συνέδριο, ο Gorman είπε ότι θα είναι πολύ απογοητευμένος αν οι Αμερικάνοι εργαζόμενοι δεν έχουν επιστρέψει στα γραφεία μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Πολλές τράπεζες παίρνουν μία πιο σκληρή προσέγγιση στην εργασία κατ’ οίκον.

Ο διευθυντής της JP Morgan, Jamie Dimon, είπε πρόσφατα ότι θέλει οι εργαζόμενοι στις ΗΠΑ να επιστρέψουν στα γραφεία από τον Ιούλιο.

Ταυτοχρόνως, ζητήθηκε από τους τραπεζίτες της Goldman Sachs να δηλώσουν την κατάσταση εμβολιασμού τους πριν γυρίσουν στα γραφεία τους, νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

Ενώ η Goldman Sachs παρότρυνε τους εργαζόμενους της να εμβολιαστούν, τους είπε ότι “καταλαβαίνει ότι αυτή η απόφαση είναι προσωπική”.

Τον Δεκέμβριο, η Επιτροπή Ίσων Εργατικών Ευκαιριών των ΗΠΑ επέτρεψε στις εταιρείες να απαγορέψουν την είσοδο ανεμβολίαστων υπαλλήλων στους εργασιακούς χώρους, με εξαίρεση κάποιων θρησκευτικών και ιατρικών λόγων.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Barclays, είπε τον Φεβρουάριο ότι η εργασία κατ’ οίκον δεν μπορεί να συνεχιστεί. Δήλωσε ότι “θα γίνεται ολοένα και μεγαλύτερη η πρόκληση να διατηρήσουμε την κουλτούρα και την συνεργασία που χρειάζεται σε αυτά τα μεγάλα οικονομικά ιδρύματα”.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.