ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καλύτερη η εργασία από το γραφείο λέει το Citigroup

16:42 - 28 Ιουν 2021 | Επιχειρήσεις
Καλύτερη η εργασία από το γραφείο λέει το Citigroup
O Άγγλος επικεφαλής του Citigroup, James Bardrick, δήλωσε ότι “η εταιρεία δουλεύει καλύτερα όταν όλοι είναι μαζί”, μετά την ανακοίνωσή του ότι η εταιρεία προγραμματίζει να έρχονται οι εργαζόμενοι στο χώρο εργασίας τρείς φορές την εβδομάδα.

Ο Bardrick είπε ότι οι εργαζόμενοι χρειάζεται να είναι μαζί “για να βγάλουν το καλύτερο αποτέλεσμα και για τους εαυτούς τους αλλά και για όλη την ομάδα”.

Τα σχόλια του ήρθαν αφού άλλες εταιρείες, όπως η Goldman Sachs, σκοπεύουν να γυρίσει όλο το προσωπικό στα γραφεία μετά τις 19 Ιουλίου.

Κάποιες εταιρείες ζητάνε από το προσωπικό να δηλώσει την κατάσταση εμβολιασμού του.

Ο Bardrick, ο διευθυντής του Citi στο Ηνωμένο Βασίλειο, είπε ότι μετά το χαλάρωμα των μέτρων, η πλειοψηφία του προσωπικού θα δουλεύει από το γραφείο τρείς μέρες την εβδομάδα και δύο φορές την εβδομάδα από κάπου αλλού. Πρόσθεσε, επίσης, ότι “Πιστεύουμε ότι δουλεύουμε καλύτερα όταν είμαστε μαζί. Εκτελούμε καλύτερα για τους πελάτες μας και για την εταιρεία μας όταν είμαστε μαζί. Αυτό που λέμε είναι ότι είναι καλή η ευελιξία, αλλά για να κάνει κάποιος την δουλειά του καλύτερα, να αναπτυχθεί σαν επαγγελματίας  και για να βγάλει τον καλύτερο εαυτό του και της ομάδας, πρέπει να είμαστε όλοι μαζί”.

Ο Bardrick είπε ότι δεν αντιγράφουν τις πολιτικές που έχει πάρει η JP Morgan για τους εμβολιασμούς, αλλά είπε ότι όποιος εισέρχεται σε ένα κτίριο της εταιρίας, θα πρέπει να επιδεικνύει ένα αρνητικό τεστ.

Άλλες τράπεζες έχουν υιοθετήσει διαφορετικές τακτικές. Για παράδειγμα, η JP Morgan έχει ζητήσει από τους εργαζομένους να καταχωρήσουν την κατάσταση εμβολιασμού τους στην πλατφόρμα της εταιρείας.

Η Goldman Sachs υποχρεώνει τους Αμερικάνους εργαζομένους της να δηλώνουν την κατάσταση εμβολιασμού τους, ενώ στην Αγγλία δεν είναι υποχρεωτικό.

Η NatWest ανακοίνωσε ότι πάνω από το ένα τρίτο των εργαζομένων της θα συνεχίσουν να δουλεύουν από απόσταση, ενώ το 55% του προσωπικού θα υιοθετήσει μία υβριδική στάση.

Τέλος, η Morgan Stanley απαγορεύει στους ανεμβολίαστους πελάτες και εργαζομένους να εισέλθουν στα κτίρια της εταιρείας στην Νέα Υόρκη και στο Γουέστσεστερ.

Ο Mark Dixon, διευθυντής της IWG, είπε ότι η εταιρεία του προσπαθεί να εφαρμόσει μία υβριδική στάση. Πρόσθεσε, επίσης, ότι η γεωγραφία της δουλειάς πρόκειται να αλλάξει καθώς η τεχνολογία επιτρέπει στους υπαλλήλους να δουλεύουν από όπου θέλουν.

Ταυτοχρόνως, ο Shah Qureshi, ένας διευθυντής σε μία νομική εταιρεία, δήλωσε ότι ο επικεφαλής σου μπορεί να σε αναγκάσει να γυρίσεις στο γραφείο, εφόσον υπάρχει ένα ασφαλές εργασιακό περιβάλλον.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.