ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Startup ιπτάμενων ταξί, απέκτησε τη βασική έγκριση παραγωγής

14:41 - 12 Ιουλ 2021 | Επιχειρήσεις
Startup ιπτάμενων ταξί, απέκτησε τη βασική έγκριση παραγωγής
Η γερμανική startup ιπτάμενων ταξί, Volocopter, ανακοίνωσε ότι θα εξαγοράσει την DG Flugzeugbau, μία κίνηση που θα εξασφαλίσει την συμμόρφωση της εταιρείας με τις προδιαγραφές παραγωγής για την ασφάλεια της ΕΕ.

Η εξαγορά σημαίνει ουσιαστικά ότι η Volocopter έχει τώρα έγκριση για παραγωγή σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Ασφάλειας της Αεροπορίας (EASA), καθώς και επιπρόσθετες εγκρίσεις σχεδιασμού από τον EASA.

“Η Volocopter είναι η πρώτη και η μοναδική εταιρεία με ηλεκτρική κάθετη προσγείωση και απογείωση που έχουν συγκεντρώσει τις εγκρίσεις σχεδιασμού και παραγωγής για να προχωρήσει τα αεροσκάφη της στην εμπορική παρουσίαση” ανακοίνωσε η εταιρεία.

H Volocopter ελπίζει να έχει έτοιμο το διθέσιο ιπτάμενο ταξί, το οποίο μοιάζει με ένα μεγάλο drone, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024. Αναπτύσσει, επίσης, ένα παρόμοιο drone που σηκώνει φορτία.

Συγκέντρωσε πρόσφατα 200 εκατομμύρια ευρώ για να χρηματοδοτήσει τις πιστοποιήσεις που ήθελε να πάρει. Οι ανταγωνιστές της, Lilium και Joby, έχουν ανακοινώσει να εισέλθουν στο Αμερικάνικο χρηματιστήριο κάνοντας συγχωνεύσεις με καταγεγραμμένες εταιρείες.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:47 - 12 Ιουλ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.