ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Uber: Προχωρά στην εξαγορά της Transplace

13:59 - 24 Ιουλ 2021 | Επιχειρήσεις
Uber: Προχωρά στην εξαγορά της Transplace
Στην εξαγορά της εταιρείας λογισμικού διαχείρισης στόλων Transplace προβαίνει το τμήμα φορτηγών της Uber, Uber Freight, στο πλαίσιο συμφωνίας που φτάνει την εταιρεία στα 2,25 δισ. δολάρια. Η Uber Freight πρόκειται να εξαγοράσει την Transplace από την TPG Capital, πλατφόρμα ιδιωτικού μετοχικού κεφαλαίου εναλλακτικών περιουσιακών στοιχείων της TPG, που απέκτησε την Transplace το 2017.

Η συμφωνία αναμένεται να χρηματοδοτηθεί με έως 750 εκατ. δολάρια σε κοινές μετοχές της Uber, ενώ το υπόλοιπο ποσό θα δοθεί σε μετρητά. Η Transplace αναπτύσσει λογισμικό, το οποίο βοηθά τις εταιρείες να διαχειρίζονται τις αλυσίδες εφοδιασμού τους για την αποστολή εμπορευμάτων. Η ίδια η εταιρεία αναφέρει ότι διαχειρίζεται μία από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες λογισμικού για τη διαχείριση της παγκόσμιας εφοδιαστικής αλυσίδας.

Η συγκεκριμένη εξαγορά αποτελεί μια σπάνια κίνηση από την πλευρά της Uber, που το τελευταίο έτος έχει περιορίσει τη δραστηριότητά της στους τομείς της αυτόνομης οδήγησης και των ιπτάμενων ταξί. Παρά ταύτα, η εταιρεία επέλεξε να επενδύσει δισεκατομμύρια δολάρια προκειμένου να ενισχύσει το τμήμα Uber Eats, εξαγοράζοντας την εταιρεία παράδοσης αλκοολούχων προϊόντων Drizly και την υπηρεσία παράδοσης τροφίμων Postmates.

Η Uber Freight, η οποία αποτελεί ξεχωριστό τμήμα της Uber, προσφέρει παρόμοια εργαλεία λογισμικού για τη διαχείριση αλυσίδων εφοδιασμού και αποστολής εμπορευμάτων. Η Uber Freight έχει πάνω από 70.000 μεταφορείς στο δίκτυό της που μεταφέρουν αντικείμενα για εταιρείες.

Η Uber Freight είχε έσοδα 301 εκατ. δολαρίων το πρώτο τρίμηνο του φετινού χρόνου, ενισχυμένα κατά 51% σε ετήσια βάση. Ωστόσο, η Uber Freight συνεισφέρει μόνο κατά ένα μικρό μέρος στα συνολικά έσοδα της Uber, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων προέρχεται από την υπηρεσία μεταφορών επιβατών και την παράδοση τροφίμων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.