ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Tesla και το οικολογικό... αποτύπωμα των Bitcoin

09:32 - 27 Ιουλ 2021 | Επιχειρήσεις
Η Tesla και το οικολογικό... αποτύπωμα των Bitcoin
Η Tesla λογικά θα δέχεται ξανά Bitcoin ως πληρωμή αφού διεξάγει μία επιστάμενη έρευνα για την ποσότητα ανανεώσιμης ενέργειας που χρησιμοποιείται για την εξόρυξη των κρυπτονομισμάτων, δήλωσε ο Έλον Μασκ την Τετάρτη.

Τα σχόλια του Μασκ ήρθαν μετά την ανακοίνωση της Tesla τον Μάιο ότι θα σταματήσει να δέχεται Bitcoin για την αγορά αυτοκινήτων.

“Ήθελα λίγες παραπάνω επιστάμενες έρευνες για να επιβεβαιώσω ότι το ποσοστό χρήσης ανανεώσιμης ενέργειας είναι λογικά 50% ή πάνω από 50%, και ότι υπάρχει μία τάση να αυξηθεί αυτός ο αριθμός και ότι σε αυτή την περίπτωση η Tesla θα συνεχίσει να αποδέχεται Bitcoin. Η πιο πιθανή απάντηση είναι ότι η Tesla θα συνεχίσει να δέχεται Bitcoin” δήλωσε ο Μασκ.

Η χρήση Bitcoin για την αγορά αυτοκινήτων Tesla είχε υποδείξει μία αντίφαση ανάμεσα στην φήμη του Μασκ ως περιβαλλοντολόγος και στην δημοτικότητα ενός από τους πιο πλούσιους ανθρώπους που υποστηρίζουν τα κρυπτονομίσματα.

Κάποιοι επενδυτές της Tesla, μαζί με περιβαλλοντολόγους, γίνονται όλο και πιο επικριτικοί σχετικά με τον τρόπο που εξορύσσεται το Bitcoin το οποίο χρησιμοποιεί μεγάλες ποσότητες ηλεκτρισμού που παράγεται από ορυκτά καύσιμα.

Οι περισσότεροι εξορύκτες κρυπτονομισμάτων προσπαθούν να χρησιμοποιούν ανανεώσιμη ενέργεια για να μετριάσουν την επίδραση στο περιβάλλον.

“Ο σκοπός της Tesla είναι να επιταχύνει την χρήση της βιώσιμης ενέργειας. Δεν μπορούμε να είμαστε η εταιρεία που το κάνει αυτό αλλά δεν κάνει κατάλληλες επιστάμενες έρευνες στην χρήση ενέργειας του Bitcoin” δήλωσε ο Μασκ.

Ο Μασκ δήλωσε ότι και ο ίδιος έχει Bitcoin, Ethereum και Dogecoin εκτός από τα Bitcoin που έχει η Tesla και η SpaceX. Πρόσθεσε, επίσης, ότι θέλει να δει το Bitcoin να πετυχαίνει.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.