ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ένα «βήμα» πριν την εξαγορά της Europcar η Volkswagen

21:34 - 27 Ιουλ 2021 | Επιχειρήσεις
Ένα «βήμα» πριν την εξαγορά της Europcar η Volkswagen
Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις για την εξαγορά της εταιρείας ενοικίασης αυτοκινήτων Europcar από τη Volkswagen, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters.

Σημειώνεται ότι η πρώτη προσφορά, την οποία υπέβαλε η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία τον περασμένο μήνα απορρίφθηκε.

Πλέον, η Volkswagen προσπαθεί να επιτύχει συμφωνία στα περίπου 0,50 ευρώ ανά μετοχή.

Μια προηγούμενη προσφορά 0,44 ευρώ ανά μετοχή από τη Volkswagen και τους επενδυτές Attestor και Pon Holdings απορρίφθηκε από τους ιδιοκτήτες των hedge funds της Europcar στα τέλη Ιουνίου. Η προηγούμενη προσφορά άγγιζε τα 2,5 δισ. ευρώ, σύμφωνα με πηγές που μίλησαν στο Reuters υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η επίτευξη συμφωνίας ενδέχεται να ανακοινωθεί ακόμη και αύριο (28/7).

Το κόστος ενδέχεται να αυξηθεί ή να προστεθούν ρήτρες, σε περίπτωση που οι συνθήκες δεν είναι ενθαρρυντικές για τη Volkswagen. Σύμφωνα με μία από τις πηγές του Reuters, τα διοικητικά συμβούλια των δύο εταιρειών πρόκειται να συνεδριάσουν αύριο ξεχωριστά για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ευρωπαϊκή εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων δέχθηκε ισχυρά πλήγματα κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Τα έσοδα της Europcar μειώθηκαν κατά 45% το 2020, λόγω της πανδημίας, καταγράφοντας καθαρή ζημία 645 εκατ. ευρώ.

Εκμεταλλευόμενη αυτή την κατάσταση, η Volkwagen εξέφρασε την επιθυμία να αγοράσει το μερίδιο πλειοψηφίας προκειμένου να ενισχύσει την τάση των καταναλωτών να ενοικιάζουν οχήματα αντί να αγοράζουν.

Ωστόσο, η αρχική της προσφορά θεωρήθηκε χαμηλή και η Europcar βρήκε εναλλακτική λύση προκειμένου να μειώσει τον όγκο των χρεών της.

Τελευταία τροποποίηση στις 22:02 - 27 Ιουλ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.