ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Netflix: Υποχρεωτικός εμβολιασμός σε ηθοποιούς και τεχνικό προσωπικό

20:26 - 29 Ιουλ 2021 | Επιχειρήσεις
Netflix: Υποχρεωτικός εμβολιασμός σε ηθοποιούς και τεχνικό προσωπικό
Το Netflix ετοιμάζεται να υποχρεώσει τους συνεργάτες του σε υποχρεωτικό εμβολιασμό κατά του κορονοϊού, τουλάχιστον στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC, η αμερικανική εταιρεία streaming τηλεοπτικών σειρών και ταινιών θα απαιτεί προσεχώς από ηθοποιούς της λεγόμενης «ζώνης Α» και τεχνικούς που έρχονται σε στενή επαφή μαζί τους να είναι εμβολιασμένοι. Η οδηγία θα αφορά όσους εργάζονται σε αμερικανικές παραγωγές.

Το Netflix προχωρά σε αυτή την κίνηση λίγες μέρες μετά την αναθεώρηση της οδηγίας από τα Κέντρα Πρόληψης και Ελέγχου των Νόσων στις ΗΠΑ (CDC) για επαναφορά της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε εσωτερικούς χώρους ακόμα και για πλήρως εμβολιασμένους, ειδικά σε χώρους υψηλής συνάθροισης. 

Έρχεται επίσης μετά την πρόσφατη συμφωνία ανάμεσα σε εργατικές ενώσεις του Χόλιγουντ και στα στούντιο, που επιτρέπουν στις εταιρείες να εφαρμόσουν πολιτικές υποχρεωτικού εμβολιασμού για τα μέλη του καστ και το τεχνικό προσωπικό.

Τον ίδιο δρόμο ακολούθησαν ήδη άλλες μεγάλες εταιρείες, όπως η Google που ανακοίνωσε ότι θα παρατείνει τον χρόνο τηλεργασίας έως τις 18 Οκτωβρίου, αλλά από εκεί και μετά που θα ανοίξει πλήρως όλους τους εργασιακούς της χώρους θα απαιτείται κανείς να είναι εμβολιασμένος. Η πολιτική αυτή θα ισχύσει αρχικά για τις εγκαταστάσεις στις ΗΠΑ και σταδιακά θα εφαρμοστεί παγκοσμίως για τους περίπου 144.000 εργαζομένους που απασχολεί. Θα υπάρχει πάντως εξαίρεση για ιατρικούς λόγους, ενώ θα μπορεί κάποιος αν θέλει να εργάζεται μόνιμα από το σπίτι.

Αντίστοιχα, η Facebook έκανε επίσης γνωστό ότι θα καταστήσει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό για τους εργαζομένους της στις ΗΠΑ που πηγαίνουν στο γραφείο. Και σε αυτή την περίπτωση θα υπάρξουν κάποιες εξαιρέσεις για ιατρικούς κι άλλους λόγους.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.