ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Goldman Sachs αυξάνει τους μισθούς στους νέους αναλυτές

16:02 - 02 Αυγ 2021 | Επιχειρήσεις
Η Goldman Sachs αυξάνει τους μισθούς στους νέους αναλυτές
H Goldman Sachs ανακοίνωσε ότι αυξάνει τους μισθούς στους νεοπροσληφθέντες αναλυτές, έπειτα από παρουσίαση των ίδιων των αναλυτών της τράπεζας που αποκάλυψε τις συνθήκες και τον φόρτο εργασίας.

Ειδικότερα, η αμερικανική τράπεζα αυξάνει τον μισθό των πρωτοετών αναλυτών στα 110.000 δολάρια ετησίως, ποσό που θα αυξάνεται στα 125.000 δολάρια το δεύτερο έτος, ενώ όσοι βρίσκονται σε ψηλότερη βαθμίδα θα δουν τις απολαβές τους να φτάνουν τα 150.000 δολάρια ετησίως. Οι αυξήσεις αυτές σημαίνουν ότι η Goldman θα έχει έναν από τα καλύτερα πακέτα αρχικών μισθών στην αγορά. Τα ποσά αυτά δεν περιλαμβάνουν ετήσια μπόνους.

Οι αποφάσεις της Goldman Sachs είναι αντίστοιχες με τις αποφάσεις των Morgan Stanley, Citigroup και JPMorgan, οι οποίες ανέβασαν τους αρχικούς μισθούς για τους νεοπροσληφθέντες υπαλλήλους σε 100.000 δολάρια, σε μια προσπάθεια να καθησυχάσουν τις αντιδράσεις που προκάλεσε η αποκάλυψη σχετικά με τις συνθήκες εργασίας και τον τεράστιο φόρτο εργασίας.

Έτσι, η Goldman Sachs γίνεται η τελευταία από τις μεγάλες επενδυτικές τράπεζες που αυξάνουν τους μισθούς στο χαμηλόβαθμο προσωπικό, απαντώντας στις διαμαρτυρίες σχετικά με την εξάντληση που νιώθουν οι νεοπροσλαμβανόμενοι που έχουν βρεθεί σε μια περίοδο έντονων διεργασιών και συμφωνιών στη διάρκεια της πανδημίας.

Το ζήτημα πήρε μεγάλη δημοσιότητα νωρίτερα φέτος όταν μια ομάδα 13 νέων αναλυτών στον επενδυτικό τραπεζικό όμιλο της Goldman Sachs αποκάλυψαν ότι εργάζονται κατά μέσο όρο περισσότερες από 95 ώρες την εβδομάδα, κοιμούνται μόλις πέντε ώρες ημερησίως και υφίστανται εργασιακή εκμετάλλευση.

Ορισμένα ανώτατα στελέχη υποστήριξαν ότι η αύξηση των μισθών στο χαμηλόβαθμο προσωπικό, που είναι σταθεροί και δεν μπορούν να μειωθούν εύκολα, θα αποτελούσε ένα «επικίνδυνο προηγούμενο» και ότι θα προσήλκυε «μισθοφόρους».

Τελευταία τροποποίηση στις 16:13 - 02 Αυγ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.