ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Fortress εξαγόρασε τη Morrisons έναντι 9,3 δισ. δολαρίων

14:58 - 06 Αυγ 2021 | Επιχειρήσεις
Η Fortress εξαγόρασε τη Morrisons έναντι 9,3 δισ. δολαρίων
Μία κοινοπραξία της οποίας ηγείται το επενδυτικό fund, Fortress Investment Group, προέβη στην εξαγορά της βρετανικής αλυσίδας σούπερ μάρκετ Morrisons, η οποία μέχρι πρότινος ανήκε στην Softbank.

Η Fortress αύξησε την αρχική πρόταση εξαγοράς της Morrisons στα 9,3 δισ. δολάρια, η οποία έγινε δεκτή από την αλυσίδα. Σύμφωνα με τους όρους της πρότασης, η Fortress προσφέρει στην Morrisons 270 πένες ανά μετοχή μαζί με επιπλέον μέρισμα 2 πένες ανά μετοχή.

Από την πλευρά της, η Morrisons ενημέρωσε ότι το διοικητικό της συμβούλιο επιβεβαίωσε εκ νέου την ομόφωνη σύστασή του για αποδοχή της προσφοράς.

Σημειώνεται ότι το ΔΣ της Morrisons είχε συμφωνήσει και στην προηγούμενη πρόταση της Fortress, η οποία ήταν στις 254 πένες ανά μετοχή, ωστόσο οι μεγαλοεπενδυτές στον όμιλο Silchester, M&G και JO Hambro θεώρησαν την προσφορά αρκετά χαμηλή.

Νωρίτερα, ο αμερικανικός επενδυτικός όμιλος Clayton, Dubilier & Rice (CD&R) είχε καταθέσει πρόταση στις 230 πένες ανά μετοχή, η οποία απορρίφθηκε από τη Morrisons στις 17 Ιουνίου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.