ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συμφωνία «μαμούθ» 1,5 δισ. ευρώ στην παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα

08:11 - 18 Αυγ 2021 | Επιχειρήσεις
Συμφωνία «μαμούθ» 1,5 δισ. ευρώ στην παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα
Σε μία κίνηση «ματ», που θα αλλάξει άρδην το τοπίο στον χώρο των logistics, προχώρησε η Deutsche Post DHL Group, η οποία προέβη στην εξαγορά της J.F. Hillebrand Group AG.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός κολοσσός θα αποκτήσει την Hillebrand έναντι 1,5 δισ. ευρώ, που είναι και η μεγαλύτερη αγορά για την Deutsche Post από το 2005, όταν είχε εξαγοράσει την βρετανική μεταφορική Exel Plc έναντι 7 δισ. στερλίνων.

Με την προσθήκη της Hillebrand, η Deutsche Post θα ενισχύσει την μονάδα των μεγάλων containers, η οποία δυσκολευόταν να ανταποκριθεί μέσω και της υπηρεσίας της DHL στην αυξημένη ζήτηση, που προέκυψε εν μέσω της πανδημίας, λόγω της διόγκωσης των online πωλήσεων.

O όμιλος της Deutsche Post DHL Group ανταγωνίζεται με την κινεζική Sinotrans για τη δεύτερη θέση στην κατάταξη των κυριότερων εταιρειών μεταφορών, εφοδιασμού και logistics παγκοσμίως πίσω από την ελβετική Kuehne & Nagel International AG.

Για τη βελτίωση της θέσης της, η DP έχει δρομολογήσει ένα αναπτυξιακό σχέδιο μέχρι το 2025, στο πλαίσιο του οποίου εντάσσεται και η εξαγορά της Hillebrand με μετρητά από τη δεξαμενή ρευστότητας που έχει συγκεντρώσει ο όμιλος χάρη στην κάθετη αύξηση των μεταφορών, τόσο μέσω αέρος όσο και θαλάσσης κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

H Hillebrand, που ιδρύθηκε πριν 175 χρόνια, ξεκίνησε ως εταιρεία μεταφοράς βαρελιών με κρασί και σταδιακά εξελίχτηκε σε μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες θαλασσίων μεταφορών με εξειδίκευση στην αποθήκευση και μεταφορά κάθε είδους ποτών αλλά και ευρύτερα υγρών.

Τα έσοδα της μέσα στους τελευταίους δώδεκα μήνες ανήλθαν σε 1,4 δισ. ευρώ, ποσό που αναμένεται να ενισχυθεί περαιτέρω δεδομένου πως η εταιρεία εκτιμάται πως θα μεταφέρει πάνω από μισό εκατομμύριο containers μόνο μέσα στη φετινή χρονιά.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.