ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Goldman Sachs εξαγοράζει την NN Investment Partners

09:23 - 19 Αυγ 2021 | Επιχειρήσεις
Η Goldman Sachs εξαγοράζει την NN Investment Partners
Η Goldman Sachs αναμένεται να εξαγοράσει την NN Investment Partners, τον επενδυτικό βραχίονα της ολλανδικής ασφαλιστικής, NN Group, με το τίμημα να ανέρχεται στα 1,7 δισ. ευρώ.

Η Goldman Sachs είπε ότι η συμφωνία αναμένεται να κλείσει έως τα τέλη του α' τριμήνου του 2022, αλλά υπόκειται σε ρυθμιστικές και άλλες εγκρίσεις.

Επιπλέον, οι δύο εταιρείες θα εισέλθουν σε 10ετή στρατηγική συνεργασία με βάση την οποία η Goldman θα παράσχει στην ολλανδική εταιρεία επενδυτικές συμβουλές, αναφέρει η NN σε ανακοίνωση της.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη εξαγορά στην οποία προχωράει η αμερικανική εταιρεία, από το 2018 που ο David Solomon έγινε διευθύνων σύμβουλος.

Η συμφωνία είναι μέρος της στρατηγικής του Solomon να καταστήσει τη ροή εσόδων της τράπεζας λιγότερο εξαρτημένη από τα κέρδη από τις παγκόσμιες αγορές και να παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες στις συμφωνίες.

Η NN τόνισε πως η πώληση θα βελτιώσει τον δείκτη φερεγγυότητάς της κατά 17 ποσοστιαίες μονάδες.

Με έδρα τη Χάγη της Ολλανδίας η NN Investment Partners εποπτεύει assets αξίας περίπου 355 δισ. δολαρίων  και συμβουλεύει για assets αξίας περίπου 70 δισ. δολαρίων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.