ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Samsung Electronics θα επενδύσει $206 δισ. μέχρι το 2023

15:04 - 26 Αυγ 2021 | Επιχειρήσεις
Η Samsung Electronics θα επενδύσει $206 δισ. μέχρι το 2023
Η Samsung Group θα επενδύσει 240 τρισεκατομμύρια γουον (206 δισεκατομμύρια δολάρια) που θα κερδίσει μέσα στα επόμενα τρία χρόνια για να επεκτείνει το αποτύπωμά της στη βιοφαρμακευτική, στη τεχνητή νοημοσύνη, στους ημιαγωγούς και στη ρομποτική για την μετα-πανδημίας εποχή, σύμφωνα με την Samsung Electronics Co Ltd.

Σύμφωνα με το Reuters, η Samsung είπε ότι η επένδυση θα δυναμώσει την παγκόσμια θέση της εταιρείας σε βασικούς κλάδους όπως η παραγωγή τσιπ, ενώ θα της επιτρέπει να αναζητάει ευκαιρίες για ανάπτυξη σε νέα τμήματα όπως είναι η ρομποτική και η νέας γενιάς τηλεπικοινωνία.

Η Samsung Electronics, η οποία είναι η μεγαλύτερη παραγωγός τσιπ στον κόσμο, δήλωσε ότι η ομάδα της Samsung σκοπεύει να εδραιώσει την τεχνολογία της και την ηγεσία της στην αγορά μέσω συγχωνεύσεων και εξαγορών. Δεν ανέλυσε τα επενδυτικά ποσά.

Η εταιρεία δεν είπε αν τα τελευταία επενδυτικά νούμερα συμπεριλαμβάνουν τα $17 δισεκατομμύρια που λέγεται ότι έδωσε σε ένα νέο αμερικάνικο συμβόλαιο για τσιπ.

Αυτό το σχέδιο είναι κατά 30% μεγαλύτερο από την προηγούμενη τριετή στρατηγική της Samsung που προτάθηκε το 2018. Η ομάδα εταιρειών αποφάσισε να αυξήσει τις επενδύσεις της για να διατηρήσει την ηγετική της θέση στην αγορά, ιδίως ενώ υπάρχουν καταστάσεις έκτακτης ανάγκης στη Νότια Κορέα και στο εξωτερικό.

“Ο κλάδος των τσιπ είναι σίγουρος στην οικονομία της Κορέας… Οι επιθετικές επενδύσεις μας είναι μία στρατηγική επιβίωσης κατά κάποιο τρόπο, γιατί αν χάσουμε την ανταγωνιστικότητά μας τότε θα είναι σχεδόν αδύνατο να κάνουμε μία επάνοδο” δήλωσε η Samsung Electronics.

Οι ανταγωνιστές τσιπ όπως οι Taiwan Semiconductor Manufacturing Co Ltd και Intel Corp κάνουν μεγάλες επενδύσεις καθώς υπάρχει μία παγκόσμια έλλειψη τσιπ και έτσι εντείνουν τον ανταγωνισμό στην αγορά.

Η Samsung Group αποτελείται από 59 θυγατρικές εταιρείες με κεφάλαια που είναι συνολικά 457 τρισεκατομμύρια γουον, σύμφωνα με Νοτιοκορεάτικη Επιτροπή Δίκαιου Εμπορίου.

Το επενδυτικό πλάνο ανακοινώθηκε μία εβδομάδα αφού ο ηγέτης του Samsung Group, Jay Y. Lee αποφυλακίστηκε μετά από καταδίκες για δωροδοκία και υπεξαίρεση.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.