ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

H Nestle ζητάει βοήθεια από μαθητές και startups

21:53 - 30 Αυγ 2021 | Επιχειρήσεις
H Nestle ζητάει βοήθεια από μαθητές και startups
Η εταιρεία τροφίμων Nestle εγκαινίασε την μεγαλύτερη ιστοσελίδα της για το πρόγραμμα “R&D Accelerator” την Δευτέρα, το οποίο στοχεύει να συνεργαστεί με startups και μαθητές για να επιταχυνθεί η ανάπτυξη νέων προϊόντων.

Ο κλάδος τροφίμων πρέπει να κινηθεί γρήγορα για να συμβαδίσει με τους καταναλωτές, οι οποίοι ανησυχούν όλο και περισσότερο για την υγεία τους και τον πλανήτη και θέλουν να τρώνε προϊόντα με λιγότερο κρέας, αλάτι, ζάχαρη και λίπος τα οποία είναι κατασκευασμένα από τοπικά και φυσικά προϊόντα.

Το πρόγραμμα R&D Accelerator της Nestle, το οποίο κυκλοφόρησε το 2019, έχει 12 ιστοσελίδες σε οκτώ χώρες μέχρι τώρα. Η ιστοσελίδα που εγκαινιάστηκε την Δευτέρα στη Λωζάνη, μπορεί να φιλοξενήσει 20 πρότζεκτ κάθε χρόνο.

Μία ομάδα φοιτητών της τεχνολογίας τροφίμων παρουσίασε την δικιά της εκδοχή του φαγητού «τέμπε», το οποίο είναι ντιμ σαμ από ζυμωμένους σογιόσπορους, ενώ οι εργαζόμενοι παρουσίασαν ένα ποτό ενέργειας το οποίο είναι φτιαγμένο από σκόνη φύλλων ελιάς.

“Πολλές τάσεις δημιουργούνται από startups, είναι υπεύθυνες για τα πρώτα φυτικά προϊόντα. Αν οι εργαζόμενοί μας δουλέψουν μαζί τους, δημιουργείται μία κουλτούρα καινοτομίας, η οποία είναι μεταδοτική” είπε ο διευθυντής τεχνολογίας της Nestle, Stefan Palzer.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.