ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

WhatsApp: Πρόστιμο ύψους €225 εκατ. από την Ιρλανδία

14:36 - 02 Σεπ 2021 | Επιχειρήσεις
WhatsApp: Πρόστιμο ύψους €225 εκατ. από την Ιρλανδία
Πρόστιμο ύψους 225 εκατ. ευρώ επιβλήθηκε στο WhatsApp ιδιοκτησίας Facebook από την αρμόδια ιρλανδική επιτροπή λόγω παραβίασης των κανόνων προστασίας προσωπικών δεδομένων της ΕΕ.

 

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το CNBC, η Επιτροπή Προστασίας Δεδομένων της Ιρλανδίας ανακοίνωσε σήμερα (2/9) ότι το WhatsApp δεν ενημέρωσε σωστά τους πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το τι κάνει με τα δεδομένα τους.

Η ρυθμιστική αρχή συμπλήρωσε ότι το WhatsApp δεν ενημέρωσε τους Ευρωπαίους για το πώς συλλέγονται και χρησιμοποιούνται οι προσωπικές τους πληροφορίες, καθώς και πώς μοιράζεται δεδομένα με το Facebook.

Εκπρόσωπος της WhatsApp υποστήριξε ότι η εταιρεία σχεδιάζει να ασκήσει έφεση στην απόφαση. «Το WhatsApp δεσμεύεται να παρέχει μια ασφαλή και ιδιωτική υπηρεσία», δήλωσε. «Έχουμε εργαστεί για να διασφαλίσουμε ότι οι πληροφορίες που παρέχουμε είναι διαφανείς και περιεκτικές και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Διαφωνούμε με την απόφαση και οι ποινές είναι εντελώς δυσανάλογες», συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος.

Το συγκεκριμένο πρόστιμο είναι η μεγαλύτερη ποινή που έχει επιβάλει η ιρλανδική ρυθμιστική αρχή για παραβάσεις του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων της Ευρώπης ή του GDPR.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.