ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Εκστρατεία» Ιταλίας στην ΕΕ: Να εξαιρεθούν απ'τους κανόνες Ferrari- Lamborgini

11:59 - 07 Σεπ 2021 | Επιχειρήσεις
«Εκστρατεία» Ιταλίας στην ΕΕ: Να εξαιρεθούν απ'τους κανόνες Ferrari- Lamborgini
Οι ευρωπαϊκές οδηγίες για κατάργηση των κινητήρων εσωτερικής καύσης το 2035 προκαλεί έντονες αντιδράσεις από μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες. Για το λόγο αυτό ξεκινά «εκστρατεία», ώστε να εξαιρεθούν τα supercars.

Η Ιταλία βρίσκεται μάλιστα ήδη σε διαπραγματεύσεις με την ΕΕ για να προστατεύσει τη Ferrari, τη Lamborghini και άλλους κατασκευαστές supercar από την προγραμματισμένη σταδιακή κατάργηση των οχημάτων με κινητήρα καύσης έως το 2035.

 «Στην αγορά των supercars υπάρχει μια θέση και βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήσεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή », τόνισε στο Bloomberg ο Ρομπέρτο Τσινγκολάνι, υπουργός οικολογικής μετάβασης της Ιταλίας.

H Ιταλία ζητά εξαίρεση των supercars από την απόφαση για απαγόρευση από το 2035, αντί του 2050, των κινητήρων εσωτερικής καύσης στα αυτοκίνητα.

Το επιχείρημα είναι πως η παραγωγή τους είναι έτσι κι αλλιώς περιορισμένη όπως και οι πωλήσεις τους. Η τεχνολογία που χρησιμοποιούν είναι δε διαφορετική από αυτή των υπόλοιπων αυτοκινήτων και απαιτείται περισσότερος χρόνος ώστε να προετοιμάσουν τη διάδοχη κατάσταση.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.