ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Volkswagen: Η JP Morgan αγόρασε το 75% του τμήματος πληρωμών

18:07 - 08 Σεπ 2021 | Επιχειρήσεις
Volkswagen: Η JP Morgan αγόρασε το 75% του τμήματος πληρωμών
Η JP Morgan ανακοίνωσε σήμερα (8/9) ότι σύναψε συμφωνία με τη Volkswagen, εξαγοράζοντας το 75% του τμήματος πληρωμών της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, με τον αμερικανικό τραπεζικό κολοσσό να μην γνωστοποιεί λεπτομέρειες για το χρηματικό αντίτιμο της συμφωνίας.

Σύμφωνα με την JP Morgan, η συγκεκριμένη συμφωνία θα επεκτείνει τις δυνατότητες ψηφιακής πληρωμής της τράπεζας και θα δει την πλατφόρμα της να επεκτείνεται, αλλά και να είναι προσβάσιμη για πρώτη φορά στον ευρύτερο τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την επίσημη ιστοσελίδα της JP Morgan, η εν λόγω «συμμαχία» έχει ως στόχο τη μελλοντική ανάπτυξη της πλατφόρμας και σε νέες αγορές και βιομηχανίες εκτός του κλάδου της αυτοκινητοβιομηχανίας, όπου οι πληρωμές με επίκεντρο την κινητικότητα θα καταστούν βασικές.

Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί κατά το πρώτο εξάμηνο του 2022. Μάλιστα, η JPMorgan υπαινίχθηκε ότι οι δύο επιχειρήσεις μπορούν να αλλάξουν το εμπορικό σήμα της επιχείρησης μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας.

Η Volkswagen Financial Services θα παραμείνει μέτοχος και η πλατφόρμα θα συνεχίσει να διευκολύνει τις πληρωμές στο δίκτυο της Volkswagen για την υποστήριξη όλων των εμπορικών σημάτων του Ομίλου Volkswagen παγκοσμίως.

Σημειώνεται πως το τμήμα πληρωμών της VW ιδρύθηκε το 2017 με έδρα το Λουξεμβούργο, δίνοντας τη δυνατότητα -μεταξύ άλλων- στους πελάτες της εταιρείας να αγοράζουν και να ενοικιάζουν αυτοκίνητα, να πληρώνουν για θέσεις στάθμευσης και να φορτίζουν τα ηλεκτρικά τους οχήματα.

Τελευταία τροποποίηση στις 18:10 - 08 Σεπ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.