ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Πράσινο» ομόλογο ρεκόρ ύψους $2 δισ. για τη Walmart

23:32 - 08 Σεπ 2021 | Επιχειρήσεις
«Πράσινο» ομόλογο ρεκόρ ύψους $2 δισ. για τη Walmart
Η Walmart προχωρά στην έκδοση - ρεκόρ «πράσινου» ομολόγου ύψους 2 δισ. δολαρίων, το οποίο θα είναι το μεγαλύτερο από αμερικανική εταιρεία, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το Bloomberg.

Η πρώτη βιώσιμη έκδοση χρέους του αμερικανικού κολοσσού στον κλάδο του λιανεμπορίου έρχεται εν μέσω προσπαθειών για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, την ενίσχυση της ανακύκλωσης και τον καθαρισμό της αλυσίδας εφοδιασμού του.

Εάν κοστολογηθεί στο προαναφερθέν μέγεθος, η συμφωνία θα ξεπεράσει την έκδοση ομολόγου της NextEra Energy Capital ύψους 1,5 δισ. δολαρίων τον Ιούνιο, η οποία ισοδυναμούσε με το προηγούμενο ρεκόρ της Apple Inc. το 2016.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η 10ετής «πράσινη» έκδοση της Walmart, ύψους 2 δισ. δολαρίων, αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου εκδόσεων, ύψους 7 δισ. δολαρίων, για τη χρηματοδότηση μιας σειράς περιβαλλοντικών προσπαθειών της εταιρείας.

Στους στόχους περιλαμβάνονται ηλιακά και αιολικά έργα, ενεργειακά αποδοτική ψύξη, ηλεκτρικά οχήματα και μείωση αποβλήτων, σύμφωνα με το «πράσινο» πλαίσιο χρηματοδότησης.

Η Walmart έχει στόχο να επιτύχει μηδενικές εκπομπές μέχρι το 2040 και στοχεύει επίσης σε μείωση 1 δισ. μετρικού τόνου στις εκπομπές από την αλυσίδα εφοδιασμού της έως το 2030.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.