ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Goldman Sachs: Συμφωνία «μαμούθ» για την εξαγορά της GreenSky

18:12 - 15 Σεπ 2021 | Επιχειρήσεις
Ένα μεγαλοπρεπέστατο deal για την εξαγορά της GreenSky εξασφάλισε έναντι περίπου 2,24 δισ. δολαρίων η Goldman Sachs.

Έτσι, η αμερικανική τράπεζα πρόσθεσε στον όμιλό της μία εταιρεία που προσφέρει υπηρεσίες buy now-pay later για καταναλωτικές αγορές, όπως κατασκευαστικά projects ή ανάγκες υγειονομικής περίθαλψης.

Η Goldman θα πληρώσει 0,03 της κοινής της μετοχής για κάθε μετοχή της GreenSky, η οποία ανέρχεται σε περίπου 12,11 δολάρια ανά μετοχή.

Όταν η GreenSky με έδρα την Ατλάντα, εισήχθη στο χρηματιστήριο το 2018, η Goldman ήταν ένας από τους κύριους σύμβουλους της IPO, η οποία πραγματοποιήθηκε στα 23 δολάρια ανά μετοχή. Τώρα η Goldman αγοράζει την εταιρεία στη μισή περίπου τιμή.

Οι καταναλωτές, ειδικά οι νεότεροι, έχουν εστιάσει τα τελευταία χρόνια στην διαδικασία “buy now-pay later” (αγόρασε τώρα και πλήρωσε αργότερα), προγράμματα που προσφέρουν εταιρείες όπως η Αfterpay Ltd. και η Affirm Holdings. Η Goldman συνεργάζεται ήδη με την Apple Inc. για ένα τέτοιου είδους πρόγραμμα, αναφέρουν πηγές.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, αγοράζοντας την GreenSky, η τράπεζα προσθέτει μια εταιρεία fintech που συνεργάζεται με περισσότερους από 10.000 εμπόρους για να προσφέρει επιλογές πληρωμής στους πελάτες τους.

Το σχέδιο της Goldman Sachs περιλαμβάνει την προσέλκυση νέων πελατών στην εφαρμογή της για κινητά και τις βασικές προσφορές της, όπως μη εξασφαλισμένα δάνεια και λογαριασμούς ταμιευτηρίου.

Επίσης, δίνει ώθηση στις υπηρεσίες της, καθώς θα υπάρχουν και σε άλλες πλατφόρμες και εταιρείες, παρόμοια με τη σύνδεση της πιστωτικής της κάρτας με την Apple.

Η εξαγορά της GreenSky εμπίπτει κάπου μεταξύ των δύο στρατηγικών, με την Goldman να αποκτά πελάτες απευθείας παρέχοντας τις υπηρεσίες της μέσω εμπόρων που τις προσφέρουν στα σημεία πώλησης.

Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.